Avatar

En liten aktuell fundering

av Seawolf @, onsdag, juli 17, 2019, 08:05 (1735 dagar sedan) @ Håkan

Jag har sällan noterat någon åsiktsförändring hos andra under pågående diskussion. Däremot har jag ett antal gånger märkt att motparten efter en tid har bytt till den åsikt jag framlade (som var baserad på verifierbara fakta som jag nämnde under diskussionen). Fast vid det senare tillfället hade motparten glömt bort vem som serverat honom dessa åsikter och fakta.

Man skall med andra ord aldrig underlåta att framhäva sin åsikt och de (sanna) fakta den baseras på. Sanning har hullingar, och den som träffas av en sanning blir inte av med den även om han värjer sig. Den sitter kvar och gror, sakta eller fort.


Stämmer rätt bra, Seawolf, det tar ofta tid och behövs ibland input från olika håll innan nya bilder framträder i det mentala pussel som ständigt pågår. Det är sällan en enda pusselbit som förändrar allt.

Håller ständigt i minnet något jag läste för längesedan angående debatter, det är inte den man debatterar med man egentligen riktar sig till, det är åhörarna.

Håkan

Detta är en lektion i att lyssna på även andras synpunkter.

Att lyssna...

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum