Nu är det en länk...

av behan, söndag, augusti 25, 2019, 12:12 (705 dagar sedan) @ Håkan

För den intresserade rekommenderas en bok av Michel Houellebecq, ”Underkastelse” till läsning. Inte som ett facit för en stundande samhällsutveckling men som ett underlag för reflektion och eftertanke.
Bokens spelplan är Frankrike år 2022 och den politiska utvecklingen inklusive presidentval.

Den gamle, som tror att man inte bara ska lära av historien eller för den delen av dagsaktuella länkar


Jag har boken på min att-läsa-lista, behan, och då jag köpt så gott som alla mina böcker på flygplatser sedan många år och snart ska ut och flyga igen i jobbet ska jag titta efter den.

Men ett litet bekymmer har jag, jag läser allt på engelska när det är originalspråket, och på svenska om jag hittar något intressant, och för att skryta lite kan jag också läsa tyska om än lite långsammare - men franska kan jag inte.

Så hur gör jag, är den svenska översättningen väl gjord språkligt och i de inre bilder som skapas?

Jag tror du behan kan bedöma sådant rätt bra.

Håkan

Tja, jag delar inte sin uppfattning om att jag kan bedöma översättningens kvalitet, men svenskan är helt OK för mig. Vad gäller ”de inre bilder som skapas” är det väl ändå något vi gör alldeles på egen hand och var och en på sitt sätt.
Antagligen är det lättare att hitta den svenska översättningen här hemma på nätet eller (om man vill göra en insats) i en bokhandel.
Slutligen, är det ett bekymmer för dig att inte veta om översättningen är välgjord så har du uppenbarligen en extremt låg bekymmerströskel vilket indikerar ett synnerligen bekymmerslöst liv. Man får gratulera!

Den gamle, som har större bekymmer än översättningars språkliga kvalitet


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum