Avatar

Nu är det en länk...

av Håkan, Göteborg, söndag, augusti 25, 2019, 15:43 (705 dagar sedan) @ behan

Tja, jag delar inte sin uppfattning om att jag kan bedöma översättningens kvalitet, men svenskan är helt OK för mig. Vad gäller ”de inre bilder som skapas” är det väl ändå något vi gör alldeles på egen hand och var och en på sitt sätt.
Antagligen är det lättare att hitta den svenska översättningen här hemma på nätet eller (om man vill göra en insats) i en bokhandel.
Slutligen, är det ett bekymmer för dig att inte veta om översättningen är välgjord så har du uppenbarligen en extremt låg bekymmerströskel vilket indikerar ett synnerligen bekymmerslöst liv. Man får gratulera!

Den gamle, som har större bekymmer än översättningars språkliga kvalitet

Tack för svar, behan, och jag får väl börja med att ordet bekymmer var att ta i och det var inte heller menat på riktigt, endast som en liten litterär knorr.

Den som skriver fin svenska har säkert också känsla för när andra gör det, liksom när de inte gör det, och de bilder och visioner jag själv får i huvudet när jag läser något är mycket beroende av just språket och ordvalen och "flytet" i berättelsen.

Jag köper naturligtvis den svenska översättningen så snart jag hittar den, nätet har jag ännu aldrig använt då jag i en del sammanhang är mycket motsträvig.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum