Den pågående partiledardebatten...

av Excel 319, måndag, oktober 14, 2019, 10:29 (1649 dagar sedan) @ Håkan

Jag såg också debatten och kan bara konstatera att det var verklighetsfrånvänt politikersnack.

1. Det verkade bara vara L:s ledare, som jag inte kan stava till, som fattat att det inte går att byta ut samma mängd kärnkraft mot motsvarande mängd vindkraft rakt av. Det är skillnad på intermittent och kontinuerligt, även om totalen blir den samma.

2. Satsa mer på polisen. Den satsningen kommer att komma storstadsregionerna till godo. Ute i övriga Sverige läggs lokalkontoren ned. Allt centreras till de större centralorterna. Det blir större och större områden som ska bemannas med lika stor numerär.

3. Ökad satsning på vård och omsorg. Där verkar det som om satsningen ligger på att få till specialistsjuksköterskor. Det är bra att det finns en utvecklingsmöjlighet, men det verkar som om fotfolket helt glömts bort. Inom hemsjukvården är det snart alla kommuner som kör med delade turer och det senaste är att personalen inte får betalt för hela natten när man har nattpass hemma hos vårdtagaren, när det finns möjlighet att slumra en stund, utan bara halva. Hur har politikerna tänk att man ska göra yrket attraktivt.

Hur tänker man att bemanningen i glesbygden ska ske inom vård omsorg och polis? Ska vi börja med tvångskommenderingar? Idag är det "stafettläkare som bemannar på väldigt många vårdmottagningar. Ska vi börja med omvänd lönesättning? Högre på landsbygden och lägre i städerna.

Listan kan göras lång men detta är de punkter som stör mig mest.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum