Avatar

Effekter av Corona...

av Håkan, Göteborg, fredag, april 03, 2020, 20:38 (1476 dagar sedan)
Ändrad av Håkan, fredag, april 03, 2020, 20:51

...är av många olika slag och tyvärr sällan positiva.

Ett sådant positivt exempel är dock att jag hittade den fascinerande och koncentrerade historiken i den artikel jag länkar till, och artikeln har sin början i hur coronamöjligheterna snabbt som ögat togs till vara av Ungerns nästan-diktator, men artikeln ger också en bredare och för mig bitvis ny bild av hur olika skeenden hängt ihop ända sedan jag föddes.

https://quillette.com/2020/04/02/the-erdoganization-of-hungary/

Det som med all önskvärd tydlighet framstår i artikeln är hur antisemitism, tillsammans med den snabbt framväxande islamismen, i dag präglar mycket av det som händer politiskt och hur insikterna ännu saknas i stort sett överallt.

Som en personlig betraktelse, mitt redan tidigare till största delen digitalt baserade arbete för min uppdragsgivare är sedan några veckor helt hemifrån.
Vilket inte är någon dramatisk skillnad då jag ju också hemifrån har tillgång till hela nätverket med administration, ritningar, rapporter, mail osv.

Men lite tomt är det ju att inte kunna småsnacka, eller ibland snacka lite djupare om något, med en mugg kaffe i handen och med någon av de många kollegerna, från många olika länder, som man gillar att umgås med.

Och det är väldigt trögt att få saker att hända, bland annat då rederier infört totalt förbud för besökare till fartyg om det inte är absolut oundvikliga sådana, och verkstäder ibland har stängts av myndigheterna och också av mer interna orsaker - alla är ju numera handikappade både praktiskt och i det som kallas kom-sig-för i avvaktan på hur allt utvecklar sig.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum