Avatar

Effekter av Corona...

av Håkan, Göteborg, torsdag, april 09, 2020, 13:56 (1471 dagar sedan) @ Håkan

Jag försöker numera hitta något att läsa som inte handlar om Corona, då jag misstänker att vår framtid kommer att handla om en del annat också trots allt, och jag fann den här artikeln på kvartal.se som åtminstone till hälften är sådan.
Men med intressanta paralleller till det som nu utspelas, återigen i verkligheten men minst lika mycket i medierna - och av dem finns det numera snudd på oändligt många med allt vad det innebär.

https://kvartal.se/artiklar/parallellerna-mellan-tjernobyl-och-coronakrisen/

Då det där hände satt jag i vårt hem i Hamburg och vi kollade på TV vad som hände.
Vi, min tyska fru och jag, hade ju nyligen också tagit del av Palmemordet via TV och nu vart det ännu något dramatiskt.
Men mer än så minns jag inte från den tiden som utlandssvensk, och året efter flyttade vi till Hanoi då jag kontrakterats för ännu en sån där intressant utmaning, och Tjernobyl är bara gammal historia numera.

Men inte helt och hållet, och vi kan se lite in i framtiden också, se den lilla textsnutt ur artikeln jag klipper in här:

"Effekterna av Tjernobylolyckan finns kvar, 35 år senare, men på en låg och jämn nivå som betraktas som en del av normalläget. Varje år vid renslakt kasseras kroppar som har halter över 1 500 Bq/kg, men någon nyhet blir det inte. Coronaviruset går troligen samma väg och vi kommer varje influensasäsong att påminnas om att det finns."

Hur många upare visste att renkött än i dag kollas för strålning från Tjernobyl? Räck upp en hand, eller skriv ett inlägg...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum