Avatar

En båtrelevant fråga

av Håkan, Göteborg, måndag, april 13, 2020, 13:00 (1446 dagar sedan) @ Pinja

Jag är ju numera genom arv innehavare av ett sommarställe i Korpo i Åbolands skärgård, i Finland alltså. Men just nu är Finland är stängt, så jag kan inte välja att åka dit och vårfixa, vilket jag för övrigt inte brukar göra förrän till Pingst. Det är ganska kallt i strandlägen på våren. Så just nu är jag tacksam att jag i alla falla har släkt på orten som kan titta till stället lite ibland. Den 23 maj säjs det att Finlands ska öppna igen. F.ö. måste jag säga att Finland verkar ha skött pandemin bra. Det lite avsides läget i Europa som så ofta varit en nackdel, är en klar fördel nu.

Pinja

Angående hur Finland har agerat och inte bara beträffande pandemin just nu, när jag första gången häromdagen läste om hur mycket förråd finska regeringar har avsatt resurser till att ha om det blir kris, Pinja, så var min första tanke att det är fanken vad mycket bättre de är på sådant som framförhållning och att fundera över det där som på engelska uttrycks med orden "what if…?"

Min andra tanke var att svenska regeringar i alla tider måste ha vetat om detta och ändå inte gjort detsamma.

Min tredje tanke lämpar sig inte för tryck, inte ens på upa…

Men som en liten fundering, riktad mest till morpheus och Excel 319, är att det verkar vara en egen värld folk med båtar lever i.

En värld där man själv inte behöver hantera sådant andra behöver hantera med att till exempel bli hemma i stället för att göra allt det roliga man brukar göra.

Få se hur läget är framemot sommaren, själv hoppas jag att inte bli portad från Rörö men vem vet...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum