Avatar

En båtrelevant fråga

av morpheus, måndag, april 13, 2020, 16:55 (1464 dagar sedan) @ Håkan

Vem som hanterat situationen bäst kommer att analyseras och åter analyseras efteråt. Vi vet ännu inte vad som kommer att hända när andra länder börjar öppna upp, eller vad som händer till hösten. Problemet är att ingen vet vad som hänt om en annan väg valts. Befolkningstäthet, familjesammansättning, rörelseschema, allmänt hälsotillstånd m.m. är faktorer att väga in i ekvationen och inget land är det andra likt. Håller med Pinja att våra glest befolkade länder är i nuläget en fördel.

Det har skrivits mycket skit här på Planket om den svenska skolan, men nu måste väl de flesta ändra uppfattning. Så många pandemiexperter och virologer som kommit fram på så kort tid är fantastiskt. Finns väl inte ett fora som inte har ett antal experter.

Jag såg ett reportage på tv:n i går om våra beredskapslager som skrotats. Som jag tolkade det var det inga mängder av materiel eller mediciner som varit gångbara nu. Beredskapslagren var gjorda med inriktning på fullskaligt krig och inte en pandemi.

När det gäller funderingen till morpheus och mig förstår jag den inte. Går den att utveckla till något begriplig eller ska jag tolka den ordagrant och att du Håkan i så fall hade otur när du tänkte?


För att börja med det sista, Excel 319, så var min fundering om det där att vi alla ska avstå från att resa någonstans något som gäller alla.
Det var det hela, och det borde inte vara obegripligt.
Det handlar om den där mänskliga tendensen att tänka att "ja men visst måste vi alla osv, men just så som jag..."

Den viktigare frågan, om beredskapslager, handlar om att sådana naturligtvis inte ska ligga där de ligger orörda i långliga tider.
Precis som vi förbrukar varor succesivt i kylskåpet och med längre mellanrum i skafferiet i takt med bäst före datum, ska naturligtvis beredskapslager ständigt förnyas och de produkter som närmar sig bäst före antingen användas (till exempel i olika välgörenhetsorganisationer) eller helt enkelt destrueras.
Vafalls hör jag någon ropa, förstöra saker?
Jamenvisst, alternativet att antingen inte ha brukbara saker eller att inte ha saker alls är mer kostsamt.

Som vi nu ser.

Håkan

Så länge jag har ett jobb att gå till och sköta och att vi behövs i samhället tänker jag fortsätta med att lämna hemmet. Om inte vi skulle göra det skulle de övriga transporterna i samhället braka ihop helt. Vad som sker i sommar kan varken du eller jag sia om så det kan vi lämna därhän tycker jag. Om förutsättningarna för rörelsefriheten ändrar sig kan jag ta ställning till det då.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum