Avatar

Från det ena till det andra

av morpheus, tisdag, april 14, 2020, 18:31 (1466 dagar sedan) @ Håkan
Ändrad av morpheus, tisdag, april 14, 2020, 18:51


Intressanta mätuppgifter, morpheus, tolkar jag det rätt att du är näst bäst i företaget?

Eller är översta raden endast som ett slags referens och du är bäst?

En liten undran över tomgången, som jag tolkar diagrammen är 7% tomgångskörning acceptabelt, en tankbil har väl motor igång under lossning av lasten för att ge kraft till sina pumpar.
Men du verkar ha fixat det med 1 %, eller förstår jag något fel?

Det där enminutsmaxet för tomgång som jag tror alla kommuner har infört är förresten endast ett spel för galleriet, effekten av det är inte mätbar och det kan till och med leda till negativa effekter.
Jag gjorde för ganska många år sedan en bedömning av hur mycket min bränsleförbrukning skulle ha ökat om jag var gång jag stått och väntat på någon haft motorn på tomgång i fem minuter.
Cirka 2 promille ökning av min årsförbrukning kom jag till.
Väl värt att notera är också att det inte är förbjudet att så sakteliga ta en sväng runt kvarteret med bilen medan man väntar...

Håkan

Nej jag är inte bäst på firman. GDPR gör att vi inte kan se varandras resultat och jag har inte en susning om hur många som är mellan mig och den bäste på 99,5%. Det hade varit mer tävling om man hade den vetskapen. Tomgång räknas bara när man står still med växel eller parkeringsbromsen tillslagen, vid pumpning som är det man endast använder vid torn eller tankar som ligger ovan mark räknas ej tomgångskörning, vid vanliga stationer fallossar man med självfall ner i cisterner under marknivå. Pumpning sker med cirka 850/minutliter och fallossning upp till cirka 1100 beroende på sträcka/motståndet i ledningarna. Kan ju tillägga det att lasta hela ekipaget tar bara 25 minuter. Med tre slangar på vardera och med 1800 minutliter/slang. [image]


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum