Avatar

Effekter av Corona del fyra.

av Håkan, Göteborg, torsdag, april 16, 2020, 19:47 (1461 dagar sedan) @ Cthulu

Det här är inget svar till Seawolf utan jag skriver här bara för att det är den senaste coronatråden.

Frugan jobbar på hemtjänsten här i Enköping. För ca 2 veckor sen dog en äldre kvinna, runt 90-95 år gammal, väldigt hastigt. Tester visade efteråt att hon var covid-positiv. Det har sprungit en hel massa hemtjänstpersonal hos henne med ytterst bristfälligt skyddsmaterial. Personalen har uttryckligen uppmanats av chefer att inte berätta för omvärlden att kvinnan var positiv. Det har nu tagits beslut att ingen i personalen ska testas. Är det lika illa överallt så kan man fundera lite över hur enormt mörkertalet är angående antalet smittade i sverige.

Frun är nu lite snuvig och själv mår jag bra förutom att jag till och från haft dagar med huvudvärk men jag har kunnat köra ganska hårt på cykeln i 2 timmar och så länge jag klarar det borde jag vara hyfsat frisk.

Det är ganska tröttsamt att läsa om alla idioter som relativiserar det här till en vanlig förkylning.

Jag har vid något tidigare tillfälle i ett annat sammanhang påpekat att upa är ett av alla de alternativa medium som växer fram i Sverige, Cthulu, och ditt inlägg platsar väl i den beskrivningen av upa.

På ett av de etablerade beskrivs situationen på det här sättet, med flera ansvariga på olika håll och vad de säger om detta.

https://www.gp.se/nyheter/göteborg/coronasmitta-på-var-tredje-äldreboende-i-göteborg-1....

Man märker en viss återhållsamhet i journalistiken, det handlar om att inte skapa panik.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum