Avatar

Båtrelaterat

av Seawolf @, tisdag, april 28, 2020, 07:01 (1431 dagar sedan) @ Håkan

Du har fel, det finns alltid både ståltrådsgubbar och riktiga proffs. De finns överallt, men problemet i västvärlden är att knappt ens ståltrådsjobb görs utan man slänger och köper nytt. Så det odlas då heller inte fram tillräckligt med proffs.
Dina erfarenheter från tredje världens ståltrådare är något annat än befolkningen i länder som har god utbildning men som i de fall jag nämner varit hämmade av regimerna i sina hemländer.

Mina erfarenheter är att när något går sönder så är det ofta meningslöst att skaffa en likadan reservdel, den gick ju sönder! Så då fixar man en lösning som absolut aldrig går sönder i stället.

En del av orsakerna är att då västvärldens företag slutade med tillverkningen och lade ut den till tredje världen men behöll designen, så tappade man bort plantskolorna för proffs. I fasen därefter och därför försvann även de kunskaper och erfarenheter som skapar proffsiga designers och konstruktörer också.

Ett land kan alltså inte försörja sig långsiktigt genom att lägga ut tillverkningen till andra länder.

Däremot kan duktiga småfirmor klara sig bra genom att fixa sådant som inte håller måttet i originalutförande, eller som behöver anpassas på annat sätt.

För något år sen här på ön så skänkte en husägare bort en snöslunga som inte funkade. Det tog mig 10 sekunder att konstatera att en bränsleslang hade torkat och fått sprickor som läckte. Sen tog det 10 minuter att rota fram en ny slang av bättre material ur mina bra-å-ha-lådor och att montera den.

Brumm-brumm!
Kolla in denna video om hur Per Eklund vann Pikes Peak genom att ett gäng värmlänningar på några veckor knåpade ihop en superspecialbil. Lämnar ingen oberörd!

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum