Avatar

Husqvarna 55 motorsåg

av Rövarn ⌂ @, torsdag, maj 07, 2020, 20:00 (1422 dagar sedan) @ Rövarn


Och jag mitt nöt var så inställd på att det var söndag igår (troligrn pga röd fredag) att det inte föll mig in att gå till Lantmännen och inhandla ett nytt filter... Jaja.

Inhandlade och bytte filter i måndags, sen eftermiddag, provstartade och hon gick ytterligare något bättre. Vred ut högvarvsmunstycket en bra bit sen gick hon betydligt bättre men varvade fullt ut utan att fyrtakta. Jag jobbade på ordinarie arbetsplats måndag tisdag den här veckan så i onsdags började jag pilla med sågen igen, upptäckte då att tanken blivit tom sedan i måndags då jag bytte filter och provstartade några gånger?!? Inget blött mer än lite sågkedjeolja där sågen stått, hällde i en liten skvätt soppa men provstartade. Funkade som tidigare, hjälpte inte att skruva ut H-munstycket ytterligare

Körde sen lilltösen till tandläkaren, fick ett uppdrag i datorverkstan kort därefter, lunch, skulle köra mamma till vårdcentralen på eftermiddagen men hittade inte henne, åkte till VC själv och pratade, middag hemma vid femtiden sen hade jag ingen lust att bråka mer med sågen den dagen.

Idag skulle jag pilla med sågen på förmiddagen och börja kapa upp några av de träd vi fällt runt tomten som jag ska ha till ved på eftermiddagen, ha en kort utbildning på ordinarie arbetsplats klockan 13:00 och hade tänkt börja kapa när jag kom hem därifrån. Så blev det naturligtvis inte.

Fick en förfrågan om jag kunde handla åt en kund, en pensionerad äldre kvinna som har svårt att gå utan rollator. Jag har gjort det åt henne tidigare när jag har haft uppdrag hos henne, eftersom hon bor inte långt från min ordinarie arbetsplats i Kinnared lovade jag att fixa detta. Kände ingen större lust att gå ut i garaget innan jag stack ner till bolaget, inte trevligt att komma dit och lukta bensin och olja. Upphandlad och klar var klockan såpass att det var dags för lunch innan jag skulle åka till utbildningen och därefter varuleverans.

Utbildningen drog ut en aning på tiden och när jag var på väg till leveransadressen ringer frun och påtalar att när jag ändå är på det hållet kan jag ju hämta yngsta dottern som är hos en kompis utanför Drängsered. Väl framme och levererar nämner hon att det är en liten grej med datorn och undrar om jag snabbt kan titta på det? Jajjemen, en snabbkoll på 45 minuter blev det... Nåväl, tillbaka mot Kinnared därefter till Drängsered och hämta dotter, byta förare till övningskörare, tillbaka hem till Hylte via Kinnared och vi var hemma lagom till middagen.

Efter att vi ätit färdigt drog jag på mig huggarbyxorna och skulle kapa upp det av träden vi var tvungna att fälla in över tomten, när jag satte svärdet i stammen kom jag på att det sista jag gjorde med sågen för några år sedan var att såga ner i sten. Då tyckte jag att "det fixar jag sen" var en bra idé, nu är det "sen". Stänga av sågen, in till skruvstädet, fila kedjan, ut och börja såga. Nu har sågen fattat att jag skruvat ut högvarvsmunstycket, fyrtaktar redan vid lågt varv under belastning, in och hämta skruvmejsen och justera, sågar lite till, varvtalet sjunker, justera, såga, varvtalet sjunker... Så håller det på och jag tror jag är tillbaka på ursprungsläget med högvarvsmunstycket och sågen går nu precis så bra som den gjorde före allt detta strul.

Vad gäller i morgon har jag sagt till familjen och mig själv: Inga uppdrag tas, varken interna eller externa, hela dagen är avsatt till vedkapning.

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum