Avatar

Pocket Ship

av Seawolf @, söndag, maj 17, 2020, 19:00 (1411 dagar sedan) @ morpheus

Snyggt jobb! När det gäller mastkran kan du lösa det med en ”tripod” ståendes på rufftaket, två rundstavar av 50 mm trä och med bommen med storskotet uppåt med sling som den lyftande kraften. Med en person som styr mastfoten rätt och en som lyfter masttoppen och med taljan så lyfter man den enkelt. Jag har bild på det hemma. Just nu som sitter jag och väntar på bärgare, motorhaveri med fullastad tankbil är på obra. Hittade bilden. [image]

Alla sätt är bra utom de tråkiga. Min lösning bygger på ambitionen att kunna masta och masta av alldeles ensam, även om det förstås alltid är enklare att vara två.

Jag ser att mastning av A57:an med fördel kan göras före sjösättningen via kärran. Fördelen är ju då att båten står stabilare än vad en liten båt är i vattnet, och att då vifta omkring med kranarmar och mast känns lite osäkert, väl?

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum