Avatar

Vad skiljer svenskar...

av Håkan, Göteborg, torsdag, maj 21, 2020, 21:09 (1429 dagar sedan) @ Arne w

Jag verkar dessvärre haft rätt när det gäller "worst case scenario", som jag skrev den 28 mars här på planket:

"Ingen vill komma hit och svenskar är inte välkomna utomlands".

Läste i tidningen häromdagen att vår utrikesminister Ann Linde inte accepterar att Sverige inte behandlas som övriga länder i Europa. :puppy: Lycka till!

Våra politiker tar inte ansvar - och Folkhälsomyndigheten hanterar svenska människoliv som monopolpengar. Att vi snart har 4000 döda - med dödstal per capita och dag som är högst i världen just nu, gör ingenting - vi ligger fortfarande under maxgränsen för vad sjukvården klarar av. Och det har har tydligen varit enda målet hela tiden - inte att rädda liv.

Folkimmunitet, som man talade mycket om i början, har nu - enligt Tegnell - aldrig varit målet och aldrig talats om. Låter precis som Donald Duck - förlåt - Trump. "Det har jag aldrig sagt".

Ibland får jag känslan av att våra politiker nu tar chansen att rensa upp i pensionärsträsket (köttberget från 40-talet m fl) - vi byggde landet, men nu börjar vi (eftersom vi envisas med att inte dö självmant) tyvärr bli besvärande dyra.

Arne, 78

En del av det du beskriver, Arne w, kan förklaras med sedan över fyrtio år avskaffat tjänstemannaansvar.
Detta i kombination med politiska partier som sedan länge inte bygger sin existens på partimedlemmar utan på skattefinansiering.
Och därmed regeringar som till varje pris vill hålla sig väl med de partier, likgiltigt vad de sagt sig stå för, som från val till val råkar ha fått in avgörande antal knapptryckare i riksdagen.

Håkan
grinig gubbe 73


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum