Avatar

Husvang/båttrailer

av morpheus, lördag, maj 30, 2020, 02:46 (1427 dagar sedan) @ morpheus
Ändrad av morpheus, lördag, maj 30, 2020, 10:15

Och det tar sig sa han som satte eld på håret! Åkte till ett företag som håller på med påbyggnader och reparationer av lastbilar som jag har haft en del att göra med tidigare då jag var arbetsledare på ett åkeri och lagade våra lastbilar där. Sa till chefen där vad jag behövde och vi gick ut på verkstaden för att leta upp rätt pryl.
En underkörningsbalk av aluminium, en sån som sitter mellan fram och bakhjul på en lastbil som ska förhindra cyklister och annat löst folk att bli slarvsylta när de inte kan hålla sig där de skall vara.
Denna bit profil togs med hem och borrmaskinen sattes i den för att perforera den till schweizerost. Med lite skruv och mutter blev det till slut en ljusramp av den istället för en bit aluminium. Nu ska det svetsas en del för att tillverkas fästen och sedan ska ett golv av formplyfaskivor läggas på plats. De aluminiumskenor som syns på bilden ska sedan kantskydda träskivorna och ge en viss förstärkning av golvet. Ett extra plus är att jag får plats att sätta upp ett tält på trägolvet. Konstruktionsdesignen är min egen vilda fantasi som förverkligas.[image]


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum