Avatar

SwebbTV, Google, Youtube och Regeringen

av Seawolf @, lördag, januari 16, 2021, 15:49 (1188 dagar sedan) @ Håkan

Ett exempel på hur den medvetnare delen av allmänheten reagerar på Tech-bolagens ökande ingrepp i den personliga integriteten.
https://www.bbc.com/news/technology-55684595
https://www.bbc.com/news/blogs-trending-55679813


Intressant läsning i länkarna, Seawolf, och man måste vara införstådd med att uttrycket "den medvetnare delen av allmänheten" i hög grad handlar om extremister och olika varianter av galningar och inte bara sådana som du och jag.

Och samtidigt vill vi just med vår åsikt att det fria ordet ska vara fritt för alla, att också extremister och galningar har rätt att söka sig nya plattformar.

Det som alltid gäller för alla är att om man bryter mot lagen kan man åka fast och bli straffad, men som vi sett nyss kan ju många till och med i regeringskretsar ha sin alldeles egna syn på vad lagen tillåter de egna att göra.

Ja må vi leva, ja må vi leva i intressanta tider.

Håkan

"måste vara införstådd med att uttrycket "den medvetnare delen av allmänheten" i hög grad handlar om extremister och olika varianter av galningar"

SwebbTV är en variant på galning såvitt Youtube ser det, vad som nu har fått dem att agera som om de vore det, innehållet har ju aldrig stridit mot några lagar, och Youtube har aldrig avslöjat sig med att ange något skäl.

Därmed knuffas SwebbTV ut till andra ställen på nätet för att köra på som vanligt, vilket de alltså redan gör.

Nästa steg för de repressiva regeringar (även Svenska) som vill stoppa folk från att ta del av "oönskade" synpunkter och fakta blir att spärra landets Internet från oönskade siter. Med följd att oppositions-siter nås via sånt som TOR-browser m.fl. Enligt min bedömning kommer detta att ske några år efter nästa val om de rödgröna håller sig kvar.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum