Avatar

30min Jimmy

av Håkan, Göteborg, torsdag, april 15, 2021, 16:48 (1078 dagar sedan) @ Pinja

Jag tycker också att denna intervjuteknik är något tröttsam, fastän intervjuaren säkerligen tycker att han gör ett bra jobb. Det är trots allt såå mycket lättare att utan eget ansvar sitta och kräva utsagor om framtiden, som man sedan kan ställa svaranden till svars inför. Något måste man pressa, annars blir det ju bara ett myssamtal, men här blir det lite för mycket.

I sakfrågorna håller jag inte riktigt med Jimmy. Han försöker rädda sig med principen om första land, men det håller inte tycker jag. I stället skulle jag ställa upp villkor liknande de man gör i Danmark. Dvs rätt att söka asyl kan beviljas den som är personligen hotad och förföljd av en odemokratisk regim i sitt land. I detta fall blir det ju fråga om fråga ett fåtal istället för tusental, eller som tidigare tio och hundratusental. Dessutom ligger detta mer i linje med hur jag anser att vi ska förfara för att för att göra världen bättre. Den blir ju inte bättre av att alla världens olyckliga flyttar hit och alla blir olyckliga. Men att stötta ledare som kämpar för demokrati och mänskliga rättigheter i sina länder, det tycker jag absolut att vi ska göra, även om de ligger mer än "ett land bort".

Tidigare har jag varit lång mer liberal i dessa frågor, men deras misskötsel har fått mig att inse att vi måste få till ett långvarigt invandringsstopp. Så långt att kunskapen sprider sig ute bland alla dem som drömmer orealistiska drömmar om Sverige.

Pinja

Jag tror att Jimmie medvetet lät bli att nämna det faktum att endast ett fåtal av de som söker asyl i Sverige är riktiga flyktingar enligt begreppet asyl, Pinja.

Det är ett starkt laddat ämne att därmed säga att de flesta är mer av lycksökare än flyktingar, och detta sagt med all förståelse för dem också.
Hade jag haft det som de i de icke fungerande länder och områden de kommer från hade jag också försökt på alla sätt att komma någon annanstans.

Principen om första säkra land var tydlig från början, efter andra världskriget, men den principen har luckrats upp liksom också definitionen av vem som är en flykting och effekterna ser vi nu över hela Europa.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum