Avatar

Kalifornien stoppar den rasistiska matematiken

av Håkan, Göteborg, tisdag, juni 01, 2021, 15:04 (1031 dagar sedan) @ Pinja

En länk igen, sorry. Men jag orkar inte skriva om eländet, läs själva. Alla civilisationer bär tydligen på frön till sin egen undergång.

https://www.di.se/ledare/varning-for-inkluderingstrenden/?fbclid=IwAR1LwvsRLq7lV8ZDFDDN...

Pinja

Det vansinne som sedan ganska många år nu pågår i delar av världen, Pinja och alla som är intresserade, med start då kommunisterna dels förlorade symbolen Sovjetunionen och östblocket och dels insåg att de förlorade arbetarklassen - kommer att bli allt värre.

När vänstern insåg att deras arbetarklass allt mer blivit en del av den borgerliga motståndarsidan hade de att välja på att lägga ner klasskampen eller hitta nya klasser att låtsas kämpa för.
Ordet låtsas avsiktligt använt, jag har sett en del inifrån ända sedan ungdomens dagar.

Och detta var starten på identitetspolitiken där sökandet efter diskriminerade grupper att ta ställning för snart har nått vägs ände, det finns ju inte ett oändligt antal sätt att definiera grupper bland ett ändligt antal människor, speciellt inte om vita heterosexuella män ska vara den grupp som är skulden till att alla andra grupper förtrycks för vi äro många.

Och som en avknoppning på identitetstänket kommer relativiseringen av vad kunskap är och att inkludera också kunskap i en förtryckande struktur.
En struktur av vita, säger de som påstår sig vara antirasister.

En matematisk struktur baserad på antirasism kan bli intressant.
Blir utfallet av alla etablerade matematiska bevis då något annat, månntro.

Som en fotnot angående missbruket av ordet bevis i samband med vetenskap, det är endast inom matematik som något kan bevisas i ordets exakta betydelse men har det bevisats förblir det bevisat för all framtid.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum