Avatar

Sketbåten

av Håkan, Göteborg, måndag, juli 05, 2021, 10:56 (84 dagar sedan) @ morpheus

Att du skulle tvingas vara kvar i arbetslivet har jag svårt att tro, ingen är oumbärlig på sin post. Det liknar mest slaveriarbete i mina ögon isåfall.
Du kan själv välja vad du vill göra av din tid. Att segla och njuta av livets glada dagar istället för att sitta djupt nedsjunken i en dator och lösa världsproblem kan väl inte vara något att stå efter? Vad tror du ert företag kommer att göra den dagen du vänder näsan i vädret? Försöka med hjärtstartare för att få dig till arbetet igen? Nä Håkan, sluta jobba även om det inte finns ersättare så är det inte ditt bekymmer, du är faktiskt snart 75 år och ingen lever för evigt.

Inte helt lätt att förklara hur det hänger ihop, morpheus, eftersom det ju stämmer att jag själv kan välja.

Jag valde redan då jag började ta ut pensionen att också fortsätta med mitt företag, alltså mitt eget, och att åta mig de uppdrag jag blev ombedd att göra.

Så är det fortfarande nu nio år senare och det företag jag har uppdrag för tycks inte finna någon som gör mig umbärlig...

Kanske en förklaring till att jag inte ser mig som en slav är att jag är egenföretagare sedan över trettio år. Jag tror att det blir en skillnad i mentalitet gentemot anställda människor.

Men det är inte bara arbetsuppgifterna nu under sommaren som gör båtlivet lite problematiskt, det är också en del förhållanden på hemmafronten som spelar in.

Det kallas visst för livet...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum