Avatar

Är detta verkligen sant?

av Håkan, Göteborg, lördag, augusti 14, 2021, 19:12 (957 dagar sedan) @ Cthulu

Sånt här får en att undra om det verkligen är det juridiska regelverket som är så fantastiskt trasigt eller om det är fel på folket som tolkar nämnda regelverk. På sidan om kan det noteras att det inte är jätteovanligt att poliser och andra mer eller mindre högljutt ropar efter lagar till än det ena än det andra för att kunna stoppa ditten eller datten. Själv tror jag nog det finns lagar så det räcker.

Det finns mer än nog lagar, Cthulu, eftersom en drivkraft för att skapa lagar är att advokater lever på att tolka dem.
Och ju fler lagar desto fler timmar tar det att tolka.

Det som är märkligt är de tillämpningar som vuxit fram, till exempel att en som döms till sex år fängelse blir frigiven efter fyra år, såvida han inte burit sig riktigt illa åt under tiden.
Visserligen är de återstående två åren inte avtjänade utan frigivningen är villkorad, men det är ändå märkligt.
Det finns dock en praktisk orsak, fängelser och häkten är överfulla i stort sett i hela landet, så snart är det väl efter halva tiden de kommer ut...

Ungdomsrabatter och att dömas endast efter det brott med högst straffvärde av kanske en mängd olika brott är också galet.
Det ger ju gängledarna tydlig information att de ska skaffa sig unga killar och tjejer för grovgörat, och ingen oroar sig för att begå mängder av brott - endast det grövsta bestämmer ju straffet.

Från det så kallade högerhållet kommer nu, alldeles för sent men bättre för sent än aldrig, förslag på att få bort sådana här galenskaper.
Från det så kallade vänsterhållet tycker de fortfarande att brottslingar är offer för socioekonomiska faktorer och om de är utrikes födda också för strukturell rasism.

Arma land, håller det sig flytande tills efter nästa val och därefter tills de viktigaste radikala förändringarna får verkan?

Håkan
tveksam


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum