Avatar

Widar igen

av Seawolf @, fredag, oktober 22, 2021, 08:23 (888 dagar sedan) @ Håkan

Jag läser så gott som alla Widars krönikor. De får mig att känna litet hopp. För stunden i alla fall.....

Men jag anar att det är ett självbedrägeri?

https://folkbladet.se/asikter

Pinja


Widar skriver ofta läsvärt liksom de flesta som försöker skapa opinion för olika saker, Pinja, men jag tror att utvecklingen påverkas mer av annat än texter som läses nästan uteslutande av redan sympatiskt inställda.

Den länkade artikeln tror jag är om skogen, och i den berättar han om åtskilligt som inte ger mig något hopp.
Partsinlagor, som han nämner om, får sällan något gehör hos någon regering och med denna som till stor del styrs av MP blir det inget gehör alls.

Ett jämförbart exempel är Cementa, där nu en "fördjupad" studie av situationen ska göras enligt Baylan - någon djupare studie har alltså inte tidigare gjorts...

Illa står det till i landet där ett minoritetsparti som balanser runt riksdagsspärren ännu håller i taktpinnen.

Håkan

I Sverige drivs den rödgröna politiken inte av dessa partier direkt, utan av alla myriarder av rödgröna politruker som sedan 50 år mestadels tillsatts av de rödgröna regeringarna i snart sagt varenda offentligt verk och institution. En följd av detta är att regering och riksdag inte kan/vill fatta besluten utan hänvisar till verken. Därmed spelar det ingen roll om en annan regering tillträder, de kan heller inte påverka det hela inom överskådlig tid. Cementa, LKAB, gruvdriftsansökningar är är bara toppen på eländet.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum