Avatar

Djävla samhälle.

av Håkan, Göteborg, söndag, juni 12, 2022, 14:55 (655 dagar sedan) @ Excel 319

Alltid tråkigt när saker krånglar. Att toan inte suger åt sig vatten kan bero på att gummiflärpen som påverkas av handtaget vid tömning och spolning fastnat. Kan bli så om handtaget står i tömningsläge för länge. Bara att öppna och pilla loss.

Det du beskriver kan vara riktigt, Excel 319, men det jag märkte direkt när jag skulle sätta igång toaletten var att det inte kändes det minsta motstånd när jag pumpade - ett tydligt tecken på en O-ring som inte längre tätar mot pumphusväggen.

Tyvärr kan denna O-ring inte köpas separat utan endast i en sats med alla tätningar i hela toaletten, pris med min båtförenings rabatt 450:-, och jag står då inför utmaningen att få allt detta i packningssatsen på plats med toaletten också på plats.

Dock är jag vis av årtiondens erfarenheter och vet att det alltid är bäst att ta bort den pryl man ska renovera och ha den på en arbetsbänk med god åtkomst och bra belysning osv.

Men om jag har tagit bort toaletten för detta, så är det ju inte svårare att sätta dit en ny än det är att efter renoveringen (med sina osäkerheter) sätta dit den gamla...

Varför gör samhället sådant här mot oss båtägare Sven-Barry...?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum