Avatar

Om en bok

av Håkan, Göteborg, fredag, februari 17, 2023, 11:11 (443 dagar sedan) @ Seawolf

Problemet med integrationen kan belysas med talesättet att man kan inte både äta kakan och ha den kvar.

I Sveriges fall handlar det om att dels försöka upprätthålla ett kravlöst välfärdssamhälle, och dels att släppa in rikligt med invandrare som inte agerar som skaparna av välfärdssamhället tänkte sig. Alltså två oförenliga saker.

Det ovanstående är den enkla men kompletta beskrivningen av Sveriges problem.

Att sen allehanda mer eller mindre kända potentater har förmågan att snurra upp begreppen till bokformat komplicerar bara förmågan till klarsyn. Passande talesätt för detta är att inte se skogen för bara träd.....

Nu på morgonen råkade jag på en länk till det här samtalet, Seawolf, där ett av de tre tema är just detta.
Tre välformulerade opinionsbildare och samhällsdebattörer, och en föredömlig samtalsledare - han säger inte så mycket själv...

https://www.youtube.com/watch?v=AgJmm44kFWs&ab_channel=AxessTV

En reflektion i samband med begreppet alternativa media, där också upa ingår i någon mån, är att de i det etablerade politiska livet aldrig hänvisar till någonting som framförs i dem.

Eller har jag fel?

Har någon i en riksdagsdebatt hänvisat till något som skrivits i till exempel ledarsidorna.se, eller Det Goda Samhället? Eller ens till något i den mycket väluppfostrade publikationen kvartal.se.
Har någon politiker i en debattartikel i någon av de etablerade media gjort något sådant?

Jag följer ingenting på sådant som Facebook eller twitter osv, så på dessa ställen kanske det förekommer - någon som kan säga något om detta?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum