Avatar

Energi och kärnkraft...

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, söndag, november 05, 2023, 11:56 (180 dagar sedan) @ Håkan

Jag såg detta också. Min reflektion är, vilket också de senaste opinionsundersökningarna visar, att tiden när det var ett fungerande koncept att skrämmas med SD definitivt är över. Titta på Centern, vad är det de har, 3,5%?

Sen kan jag nog ändå inte låta bli att tycka att det går lite segt med att vända kärnkraftsskutan.

Pinja


Håller med om att det går långsamt Pinja men det är många stenar att vända på, för att använda en orimligt populär politikers språkbruk.

Mycket motstånd sitter inbyggt i väggarna i många tjänstemannarum, och det är också mycket som måste ändras i lagstiftningen och allt tar tid.

Det mest stötande för mig är hur de som aktivt lade ner kärnkraft, bland annat med specifika kostnadspåslag och utbyte av styrelsemedlemmar och chefer i Vattenfall, nu säger att ny kärnkraft är för dyr och tar för lång tid att bygga.

Men det gick snabbt för samma människor att lägga ner den...

Angående Demirok och centern förresten, kolla gärna Jesper Sandström i tankesmedjan Timbro.

https://youtu.be/2It-oYfBk7w

Och vågar man hoppas på att hela vänstern och miljöaktivismen är i svaj nu, när det visat sig i Sverige och i västvärlden vad som är antisemitismens verkliga hydra?

Henrik Jönsson håller en predikan på detta tema i dagens lördagsvideo men någon länk till hans sida lär inte behövas, de som intresserar sig vet hur man finner den.

Håkan
tiderna blir allt intressantare

Tack för Jesper Sundström. Min egen tanke är att centern helt gått vilse med den s.k. Stureplanscentern som försvunnit från dem till andra partier. Har för mig att Alexander Bard en gång i tiden ansåg sig vara centerpartist. Att Demirok valdes till ordförande blev spiken i kistan för det sargade partiet. Och hans oblyga och rent korkade flirtande med S får gamla centerpartistiska bönder att rotera i sina gravar.

Vad gäller kärnkraften och lönsamhet anser jag att den s.k. avregleringen, som inte är någon egentlig avreglering, är roten till allt ont vad gäller kärnkraftens ställning i Sverige. Och nu är inte ens vindkraftsinvesteringar lönsamma. Man tager sig för pannan.

Mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum