Avatar

Bondfångeri

av Håkan, Göteborg, fredag, maj 14, 2010, 22:10 (5117 dagar sedan)

Läser en bok jag läst förr flera gånger och kom på att jag skall berätta om en rolig skojare som det berättas om på ett ställe i boken.

London på femtiotalet, i East End höll en man som kallde sig "Prince Monolulu" till på marknader och påstod till gravida kvinnor att han hade förmågan att förutse barnets kön. Pengarna tillbaka garanterades om hans förutsägelse skulle visa sig vara fel.
Många gick på detta och betalade den shilling det kostade, en ganska obetydlig summa även på den tiden, och förutom den muntliga förutsägelsen skrev han den också på en lapp och lade i ett kuvert som förseglades och den som fått förutsägelsen signerade kuvertet över förseglingen varefter Prince Monolulu behöll kuvertet tills barnet var fött.

Någon som redan nu inser vilket skojeri detta var?
Men det blir bättre, Prince Monolulu hade hittat på en riktigt bra twist på tricket.

De som födde ett "felaktigt" barn brydde sig ofta inte om att leta reda på Prince Monolulu, men de som gjorde det blev alltid överraskade då deras kuvert öppnades och det visade sig att Prince Monolulu faktiskt hade rätt...

Någon som kan berätta något annat roligt bondfångeritrick ur verkligheten? Jag vet att det finns ett trick att växla pengar, så att offret först i efterhand inser att han lämnat ifrån sig mer än han fått, som en del skojare körde med i Amerika under Vilda Västernepoken, men jag kommer inte ihåg hur tricket gjordes.
Det är alltså inte utbytestricket av pengapaketen i "The Sting" jag menar, fast det är snyggt det också men kan knappast ha funkat på riktigt...

Håkan
skojarwannabe


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum