Propellerglapp NEJ

av cptn G, lördag, maj 15, 2010, 18:05 (5116 dagar sedan) @ Peter K

Beklagar, inget klapp.
Klapp är en styggelse som kommer att äta upp metallerna. Själva bladen kan ha litet glapp så de inte hindras att slå ut av centrifugalkraften. Mycket fett ska det vara. Mot slutet av juli kan man dyka ner och fetta till lite mer.

Jag har råkat ut för exakt samma sak med glapp och grejade det så här:
-av en lagerhylsa kapades en bricka som tog upp glappet. Vilken rf som helst duger bara diam är korrekt. Svårigheten är att få hålet i axeln gängdel i fas med muttern vid lagom åtdragning. Muttern har frästa spår som saxsprinten skall träs igenom. Spåren ska lira med axelhålet och helst där glappet precis upphör.

Saxsprinten ska böjas på rätt sätt som låser. Sprinten SKALL vara ny vid varje byte. Ena benet böjs över den frästa spåren i muttern. Andra benet lämnas rak. Jmr med hur framhjulslager på bilar låses.

Propellern ska allstå INTE glida 2-3 mm från gång framåt till gång bakåt eller tvärtom. I så fall kommer proppen att slå hårt mot ändlägena och det begriper vem som helst även med liten ärthjärna, att det inte är bra. T o m cptn. Tror fan att massa dieselhästar frestar på axel, lager mm i så fall.

Nu är färskpotatisen klar till sillen.
Skål o hej på en stund.

cptn på Gång


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum