Glad

av ole, fredag, maj 21, 2010, 14:50 (5110 dagar sedan)

Avatar

Glad

av Pinja @, Västerås, fredag, maj 21, 2010, 16:45 (5110 dagar sedan) @ ole

Tack det samma Ole.

Appropå Pingst så heter denna helg Whit Sunday på engelska. När Kapten James Cook anlände till en ö uppe i Stora Barriär Revet i Australien råkade det vara just Pingst, och ön fick heta Whit Sunday Island. Senare har tydligen hela ögruppen fått heta Whitsundays. Varför nu detta. Jo, iaf enligt turistbroshyrerna verkar detta vara en fantastisk plats, för seglare inte minst. Jag "upptäckte" stället i en flygtidning.

http://www.australia.com/itineraries/qld_whitsundays_sailing.aspx?ta_cid=sem0910:12:sv:...

Pinja

Avatar

Glad

av Håkan, Göteborg, fredag, maj 21, 2010, 20:13 (5110 dagar sedan) @ Pinja

Hade glädjen att tillbringa nästan en vecka i det området, Pinja, för en mansålder sedan ungefär. Dvs, därefter har jag blivit en man.
Det var 1988 och jag tog dykcertifikat i hotellets pool under ledning av en bulgarisk flykting (detta var på den gamla goda järnridåtiden då allt var bättre, ju) som vi blivit kompisar med och som extraknäckte på hotellet som alltiallo och också organiserade dykutflykter på revet utanför ihop med sin australiensiska flickvän.
Två dyk nästa dag ihop med honom som min "buddy", som mest 16 meter ner. Tyvärr var sikten inte perfekt tyckte min buddy, bara runt 30 meter...

Den delen av östkusten som jag tror kallas Whitsunday Island District var bland det mest fantastiska vi upplevde under fyra veckor i Australien, och då skall alla veta att det fanns många andra ställen som kom nära...

Håkan
g´day mate

Avatar

Glad

av Pinja @, Västerås, fredag, maj 21, 2010, 22:40 (5109 dagar sedan) @ Håkan

Intressant Håkan

Nästan aldrig har jag känt ett sådant resesug som när jag "upptäckte" dessa öar. Nog för att jag reser och har rest en hel del i mitt liv, är i Brasilien just nu t.ex. Men i mina ögon framstår Whitsundays som den mest fantastiska platsen på jorden, långt före Thailand etc. turistfällor. Jag bara måste dit och hyra en "bare boat". Frågan är när på året? November skulle jag gissa är en bra tid, eller vad tror du Håkan.

Pinja

Avatar

Glad

av Håkan, Göteborg, fredag, maj 21, 2010, 22:56 (5109 dagar sedan) @ Pinja

I November kommer du säkert inte att frysa någonstans i Australien, Pinja.

Såvitt jag minns var jag i Australien från mitten september till mitten oktober, och i Darwin där vi började var det ännu tidig vår, relativt sett alltså.
Vi som då kom från 35 - 40 grader i Hanoi med ett stopp i Singapore tyckte det var kyligt, men allteftersom vi reste söderut och österut på kontinenten blev det varmare, mycket varmare.

Det är en del ställen jag hoppas få uppleva igen innan det är dags för den slutlige moderatorn och Whitsunday är ett av dem.
Men tänk om det är helt annorlunda nu...eller jag...?

Håkan
nostalgiangst

RSS-feed av trådar
powered by my little forum