MOB för cptn, eller en olycka kommer sällan ensam

av cptn G, tisdag, maj 25, 2010, 15:25 (5106 dagar sedan)

Än är jag inte död, men nästan blev det.

Sjösättning förra måndagen. Kranbilskillen körde tyvärr ner kran och mosade pulpit en aning. Otur, annars är han väldigt pålitlig.

Igår var jag ut till Karlslunds Marina och nya hamnplatsen för meka loss pulpiten utan att tappa nått i havet. Det gick bra. Pulpit på lagning.

Mantåget var lossat från pulpit men sträckt i aktern ty en fender höll emot. Med dyrbart eller t o m oersättligt bronsbeslag för pulpit i ena handen och verktyg plus soppåse i andra kliver jag upp ur sittbrunn och min vana trogen tar tag i mantåget som ger efter och cptn står på huvet i sjön. MOB !!!

Höll i beslag och verktyg och simmade upp till ytan och krokade i y-bommen. Båten har låga fribord (snyggt) så soppåse, bronsbeslaget mm nådde jag att lägga på däck. Via y-bommens boj tog jag mig upp i båten och kunde byta kläder. Glasögon gick förlorade. Hittas inte utan dykare.

Kvinna i båten mitt emot aktern, vid nästa långa brygga hade inte märkt något, trots mitt stora plask. Hennes hund tittade däremot intresserat på, men slog inte larm. Dj-a korkad knähund, eller fähund kanske?

Stukade höger tumme ganska illa i fallet då jag försökte ta emot i y-bommen i själva plasket. Tumme o hand tämligen röd och öm idag. Oanvändbara. Stödförband.

Nu är frågan den, räknas krankrossen, dyket och förlorade glasögon som tre olyckor, eller ska jag förvänta mig en rejäl otur till?

Tummen ingår i själva dyket och inte som enskild olycka, eller hur?

Törs ju knappt gå ut nu. Än mindre köra 1400-kubikarn.

cptn på G
-säkert rådlös

MOB för cptn, eller en olycka kommer sällan ensam

av Coppertail @, Perch mountain, tisdag, maj 25, 2010, 15:49 (5106 dagar sedan) @ cptn G

Oj fy tusan vilket oflyt! Tur i oturen får man säga ändå.
Vilken värdelös jycke förresten, vad ska man med en sådan till?
Vår jycke hade larmat tills hela hamnen var där. Jag blev själv förmodligen räddad till livet av ett taxpar när jag själv druttade i sjön från pulpiten en gång i sexårsåldern.

Angående antalet olyckor får jag nog tyvärr hävda "serie av händelser"
En och samma olycka med tre eller fler konsekvenser.

--
Alea iacta est!

MOB för cptn, eller en olycka kommer sällan ensam

av rille1, tisdag, maj 25, 2010, 15:52 (5106 dagar sedan) @ cptn G

Ja jag tycker nog det. Möjligen kan det tänkas att den gode Murphy kan ha krav på kompensation för det i allt elände ändå positiva, att bronsbeslaget kom med tillbaka upp. Men han hittar säkert nån annan att jäklas med istället.

MOB för cptn, eller en olycka kommer sällan ensam

av Segelbo, Kungälv, tisdag, maj 25, 2010, 17:50 (5106 dagar sedan) @ rille1

Jag tycker det var nobelt av dig att tänka på att sätta bronsbeslaget i säkerhet i första hand och först därefter tänka på din egen räddning. Håller tummarna för att tummen repar sig.

MOB för cptn, eller en olycka kommer sällan ensam

av ole, tisdag, maj 25, 2010, 21:33 (5106 dagar sedan) @ cptn G

Ush, ush,.....men nu är du nästan i klass med Arkivis och Keith Richards..
om det kan va nåt......

MOB för cptn, eller en olycka kommer sällan ensam

av cptn G, tisdag, maj 25, 2010, 23:03 (5106 dagar sedan) @ ole

Alltid några som tyckte lite synd om mig, tack. Inget skäll för att jag var utan flytväst. Trodde klottrarna skulle kasta sig över den godbiten.

Gonatt
cptn G

PS Tummen bättre redan.

Avatar

MOB för cptn, eller en olycka kommer sällan ensam

av morpheus, onsdag, maj 26, 2010, 06:30 (5105 dagar sedan) @ cptn G

Jag fick hjälpa min närmsta bryggranne förra året då han trampade snett och föll i från bryggan ner mellan våra båtar, nu hör det till att våra bryggor ej är försedda med stegar ner till vattnet och då de dessutom är över hundra meter långa kan det uppstå olyckor med otrevliga slut. Än så länge har det ej hänt vad jag vet. Han fick dock lite panik då han ej nådde upp till relingen och ej hade en räddningsstege på sin egen båt så fick jag dra upp honom vid min akter där stegen lätt kan fällas ner. Han blev rejält andfådd och nedkyld på bara ett par minuter.
Otrevlig händelse mitt i sommaren med solen högt på himlen.

Avatar

MOB för cptn, eller en olycka kommer sällan ensam

av Käärme @, Västerhaninge, onsdag, maj 26, 2010, 07:23 (5105 dagar sedan) @ morpheus

När du låg där och plaskade, har det blivit någon tempratur i vattnet än?
Jag skall nämligen sjösätta snart fast lite söderom mot nynäs till och har väntat på lite varmare vatten.
Juha

Avatar

Inga pikar för icke-flytväst. Och ingen har heller frågat

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, onsdag, maj 26, 2010, 09:33 (5105 dagar sedan) @ Käärme

hur pass full du var? Förrns nu. :-D

Jag tror min uppblåsbara väst är fem år nu. Har aldrig bytt uppblåsar-patronen än ju. Vet inte ens var den sitter ju. Skandal mumlade han inne i kammarn.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Inga pikar för icke-flytväst. Och ingen har heller frågat

av Segelbo, Kungälv, onsdag, maj 26, 2010, 10:26 (5105 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Samma här. Köpte faktiskt nya patroner på båtmässan. Tänkte provbada med min väst i sommar. Så man vet hur det känns om olyckan skulle vara framme nån gång. Om jag törs. Det är kallt och vått i vattnet... Fast man måste väl byta både patronen och själva utlösarmojängen också?

Avatar

Inga pikar för icke-flytväst. Och ingen har heller frågat

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, onsdag, maj 26, 2010, 10:54 (5105 dagar sedan) @ Segelbo

Samma här. Köpte faktiskt nya patroner på båtmässan. Tänkte provbada med min väst i sommar. Så man vet hur det känns om olyckan skulle vara framme nån gång. Om jag törs. Det är kallt och vått i vattnet... Fast man måste väl byta både patronen och själva utlösarmojängen också?

Måste väl finnas surfsidor som beskriver det hela... Bara man nu vet vilken väst man har. Baltic nånting heter min. Hjertmans julrea...:-D

Fan vad slö jag är. Den riktiga bakhjulsdrivna bilens bromsreparation avstannade när Baylinbergrannen blev sjuk, nu orkar jag inte gå ner till båten och sticka ut fast jag är ledig till kl 1300 på fredag. Skandal.:-|

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Inga pikar för.....

av cptn G, onsdag, maj 26, 2010, 10:55 (5105 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Nu var det så att pulpiten skulle köras till rostfria Per, så cptn var spiknykter. Vanas makt att ta stöd på räcket, som jag monterat loss, var för stor.

Tog igen det igår med SM.

Nyss ringde rostfria Per att plupiten är klar. Otroligt, lämnade i måndags vid 17-tiden. Lämnade åsså livflotteställningen att kortas på alla ledder så flotten ligger still. Det glappade upp till 85 mm. Det blir till nästa vecka sa han, men med den takten kan det gå fort. Imponerande.

Om plurret. Min första tanke var att hålla koll på vattenytan så jag simmade uppåt. Detta p g av att min vän Bo A drunknade i Nynäshamn vid sin båt. Visst satt dom och söp och Bosse skulle pinka över relingen. Han simmade neråt och hittades på 8 m djup. Trist.

cptn har öskar för snabba och säkra pink i sittbrunn.

Om jag haft självuppblåsbara västen på och den löst ut som den ska, då hade det varit betydligt marigare att ta sig upp på bom o båten med den ballongen framför kroppen. Och högernävan med soppåse och verktyg samt dyrbronset i vänsternävan. Märkligt att jag höll i grejerna och fick ombord dom.

ljusne, prova dina västar (funktionstest = bada) och köp nya patroner mm. Om det är en utlösare med salttablett så MÅSTE den bytas eftersom den på alla år tagit upp massa fukt och ev mist sin smältande funktion. Även med tryckutlösare ska mekanismen bytas enligt schema.

Det där med väst och att klättra upp i livflotte är inte lätt. Har provat i bassäng med alla sjökläder och väst på. I stort sätt kommer inte en person med stor byst eller stor mage upp utan hjälp från nån i flotten. Även en slank person måste ta sig upp på första försöket för att det är så svårt att man mattar ut sig snabbt. Man måste veta tekniken och det omfattar så många moment som ska tränas in, att det blir för mycket att skriva om här.

Gå på kurs, hoppa i och prova.

Morsning / cptn G
-säkert osäker

PS Tummetott bättre

Inga pikar men...

av cptn G, onsdag, maj 26, 2010, 10:57 (5105 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Klockan är snart 11. Du hinner få på kalsingarna i a f.

G

Svar till Käärme

av cptn G, onsdag, maj 26, 2010, 11:00 (5105 dagar sedan) @ Käärme

Jo, isen har gått så man slår sig inte när man ramlar i.:laugh:

Jag ångrar aldrig ett dopp, så det var rätt skönt. I helgen badade en massa ungdomar ganska länge.

Hälsn / G

Avatar

Dyrt med glasögon.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, onsdag, maj 26, 2010, 11:39 (5105 dagar sedan) @ cptn G

Har du försäkring på brillorna denna gång? Kommer ihåg när du seglade ifrån dem på en badsten neråt Sandhamn och de var borta sen. Var du inte tillfälligt nykter då med? Gör dig av med bil o mc, och klipp sönder körkortet så slipper du utsätta dig för detta farliga oskick mer.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Dyrt och livsfarligt att leva...

av cptn G, onsdag, maj 26, 2010, 13:01 (5105 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

...är det.
Vet inte om jag har försäkrat ögona. Ska fiska med magnet. Har fler ögon fast dom snyggaste sjönk. Hade ingen stropp i dom vilket jag brukar ha.

Ska jag göra mig av med båten också??? Nä nä nä nix! Nu åker jag för å montera pluttpitten och dra lite nmea- och kortvågskablar. Bäst att lägga jollen under fören att tappa saker i. Eller förståndet.

Tummetott allt bättre - något att suga på;-)

Hare

på G

Avatar

Dyrt och livsfarligt att leva...

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, onsdag, maj 26, 2010, 15:04 (5105 dagar sedan) @ cptn G

För några år sedan tappade hustru glasögonen i sjön. Plats Österby havn. Där var nästan fem meter djupt.

Med hjälp av flera båtshakar, dotterns fiskhåv och silvertejp lyckades gode vännen fiska upp brillorna. Helt obegripligt egentligen. Jag ansåg det inte mödan värt.

mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो

Avatar

Svar till Käärme

av Käärme @, Västerhaninge, torsdag, maj 27, 2010, 07:03 (5104 dagar sedan) @ cptn G

Tack för informationen, tur att isen är borta. Pratade med Matte med kranbil igår och han sa att det blir sjösättning till kvällningen idag torsdag. Var nere igår kväll och tog fram masten. Mastning med hjälp av kranen tar ca 5-10 minuter, skitsmidigt, påmastad och klar när man puttrar till sin plats. Men till nästa upptagning blir det med masten på, helt OK enligt Matte.
Juha

RSS-feed av trådar
powered by my little forum