Avatar

Byt el-leverantör!

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, måndag, maj 31, 2010, 10:57 (5098 dagar sedan)

Efter att ha gjort en liten undersökning av några olika aktörer på elmarknaden har jag nu bytt leverantör från eon till Skelleftekraft.

Jag ställde några olika frågor om elpriset till leverantörernas kundtjänst.

eon ansåg mig vara hånfull när jag frågade kundtjänst hur de stillastående kärnkraftsverken påverkat elpriset.

eon ansåg att stoppet i kärnkraftverken berodde på att regeringen sagt att kärnkraften skulle vara ett avslutat kapitel 2010. Vilken regering frågade jag. Svaret blev; vår!

Fortums något luddiga analys gav vid handen att oljepriset var en starkt bidragande orsak till att elpriset varit så högt.

Jag frågade Fortum om vilka kärnkraftverk de ägde i Sverige. Första svaret var att de bara ägde kärnkraft i Finland. Sanningen är att alla kraftverk i Sverige är korsvist ägda av de tre stora aktörerna. Jag gav henne de aktuella siffrorna för hur stor del i de svenska kraftverken Fortum äger.

Både eon och Fortum ansåg att det vore bra för mig att binda elpriset på ett ettårsavtal.

Vad skall man säga?

Vattenfalls kundtjänst gick det att föra en diskussion med. Men Vattenfall är av olika skäl inte ett bolag jag vill ha ett avtal med, men möjligtvis ett jobb! Jag störs vansinnigt mycket av deras påstådda miljöprofil.

Jag har nu bytt från eon till Skelleftekrafts rörliga avtal. Varför frågar man sig? Jo, Skelleftekraft ägs av Skellefteå Kommun, dvs ägarskapet är lokalt förankrat och därmed påverkbart. Kundtjänst svarar snabbt utan väntetid och gör sig besvär att svara även på svåra frågor, där faktauppgifter måste dubbelkollas utan att bli kallad hånfull!

För dem som inte redan bytt rekommenderar jag byte från de stora drakarna till någon liten aktör med trovärdig historia och hoppfull framtid. Vilka fler som Skelleftekraft finns det?

mvh Sven-Barry

PS Frågeställningen är i högsta grad båtrelaterad eftersom jag använder oscillerande polermaskin för skrovsidorna och excenterslip för att få ordning på kraterbotten, samt landström för laddning av fartygets ackumulatorbanker. DS.

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो

Byt el-leverantör!

av Walter Mitty, måndag, maj 31, 2010, 11:34 (5098 dagar sedan) @ S-B A-son

För dem som inte redan bytt rekommenderar jag byte från de stora drakarna till någon liten aktör med trovärdig historia och hoppfull framtid. Vilka fler som Skelleftekraft finns det?

Telge?

De är roliga, man får fri energi på sin födelsedag.

Tyvärr är skillnaderna små mellan leverantörerna, samma skrot o korn. Fortum och Eon vill inte jag heller ha, Vattenfall är möjlig för mig, men ...

Walter
energisk

Byt el-leverantör!

av Coppertail @, Perch mountain, måndag, maj 31, 2010, 13:22 (5098 dagar sedan) @ Walter Mitty

Jag har precis bytt från det lilla lokala kommunalägda energibolaget med eget kraftvärmeverk till Eon. Av ungefär samma skäl som Sven-Barry.

--
Alea iacta est!

RSS-feed av trådar
powered by my little forum