Avatar

3

av Håkan, Göteborg, fredag, juni 04, 2010, 19:54 (5094 dagar sedan)

Dagar har inlett säsongen och de var ihop med en av mina vänner som jag kallar dryckeshållare efter en tråd på gammelplanket för några år sedan då någon stolle försökte sälja nån slags uppfinning som skulle hålla muggar och glas på plats medan man seglar och då lade jag in en bild på mina två vänner som ännu aldrig har spillt några viktiga droppar och de kallade jag då dryckeshållare och något mer blev det inte av detta försök att kommersialisera gammelplanket.

Sov i hemmahamnen natten till onsdag och det var en strålande morgon, jag hämtade min vän på förmiddagen och vid elvatiden stack vi söderöver och ut på havet vid Donsö Svartskär, och frisk kryss upp mot Böttö och sedan friskt kryssben till Vinga där vi sov med nio andra båtar till Torsdag och vädret var strålande och vi drack grogg och löste världsproblem.

Torsdag till Öckerö där min vän har sin båt i år och bara focken för vinden var riktigt frisk och fanken om inte Maxi 33 kryssar alldeles utmärkt med bara en slöfock hissad och en vid rodret. Båtpyssel under eftermiddagen och sedan grogg och fler världsproblem, de tar aldrig slut, ju. Och fin rödspätta å lokal i hamnen.

Hemsegling i dag i allt svagare vind med slör över Rivöfjorden i två knop och så småningom sitter jag härhemma med barnen och hjälper dem med några skolprojekt. Och ett och annat världsproblem, ju. Med whiskyågingerale.

I morgon Lördag tänker vi oss till Rörö för första gången i år, jag och drufsan och hennes kompis som är ny för i år på båten och där träffar vi troligen flera av de andra båtfolken vi känner. Drufsen vill bli kvar i stan med sin tjej denna helgen och väntar med Rörö tills midsommar.

Livet skall inte vara sämre än så här. Ju.

Håkan

Avatar

3

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, fredag, juni 04, 2010, 20:00 (5094 dagar sedan) @ Håkan

Så gott det låter det du skriver.

Må lycka och välgång följa dig också till Rörö!

mvh Sven-Barry - kompismastare

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो

Avatar

3

av Seawolf @, fredag, juni 04, 2010, 21:59 (5094 dagar sedan) @ Håkan

seglingdagar förde oss från Tyresö till Västervik med en slödag där. Slör, läns och mera slör i vindar mellan noll och 12 m/s. Summa åtta andra segelbåtar synliga inom några distansminuter under alla dagarna tillsammans. Soligt mest hela tiden och enastående årsfärska sjökortsfiler från Hydrographika. Lunch med böckling från torget och sen födelsedagsmiddag med gratinerad aborre och rotfruktspuré mm.
I morgon påbörjas återfärden, men den kommer att bli mera snirklande i de olika vikar och arkipelager som kantar rutten.
Väderrapporterna visar att nån däruppe gillar oss, för vindarna synes snällt ha anpassat sig till våra planer.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Avatar

3

av Pinja @, Västerås, fredag, juni 04, 2010, 22:46 (5094 dagar sedan) @ Seawolf
Ändrad av Pinja, fredag, juni 04, 2010, 22:58

Lyckostar

Seglatserna ni båda skriver om fram kallar en smärre ångestattack hos mig. Jag har inte ens sjösatt. Och hade jag väl det har jag ju som vanligt en dag ut till havet. Tänk att få slöra i sunnanvinden som Seawolf ställer i utsikt. Och Behans distans-späckade rapport i en annan tråd idag - nåväl, det ju välförtjänt. Men jag vill också!!

Försöker trösta mig mig med "confonium" från Brasilien, men men. Frågar ni mig kunde de ha gjort Etanol av sockret istället. Sött, sött trots många posent. Någon som har smakat slikt?

[image]

Pinja
Någon ska hålla hjulen rullande också

3

av behan, lördag, juni 05, 2010, 08:59 (5094 dagar sedan) @ Pinja

tyska båtar ligger nu här i Lauterhorn tillsammans med mig. Och tre husbilar har anlöpt hamnen.
Under mina tre avverkade dagar har jag seglat ned till Landsortstrakten en dag, nästa dag hit över och igår nötte jag baken på cykeln. Gudabenådat väder men svalt i vinden från havet. Såg att ytvattentempen här utanför nått den ansenliga nivån 8 grader!
På vägen ned genom skärgården var de tre första seglarna jag mötte tyska. Nästa var holländare och den därpå finländare. Samma för dig Seawolf?
Äro vi månne icke i Sverige eller är detta ett naturligt uttryck för den mångomtalade globaliseringen?
Och Pinta, din tid kommer, den som väntar på....

Den gamle, som räknar med överseglingsväder imorgon

RSS-feed av trådar
powered by my little forum