Håkan och lite "art of motorcycle maintenance"

av cptn G, lördag, juni 12, 2010, 11:18 (5070 dagar sedan)

Jodå Håkan, djupingen Zen and the art of motorcycle maintenance har jag läst för rätt länge sedan och den här tråden startar jag för att du inte ska slå världsrekord med antal svar på din "förbannad"-tråd.

Tänk så många som vet bäst om dieselbränsle. cptn lär sig alltid nåt nytt på upa. Likt förbannad ska våra VP 2000-serien köras på fett bränsle och det enda som finns är att köra olagligt på bunkerolja eller ta till smörjande tillsatser. Vad skulle kunna skadas av självblandande 2t-olja och då precis så lite att metallskriket slutar i insprutningspumpen?

Vad gäller bunker så går min 2002 absolut tystare, startar bättre, ger mer kraft, blir inte lika varm. Besväret är att tanka via dunk, då mackar inte tillåter den hällas i fritidsbåtar. Ingen har frågat när jag tankar i dunk och frågas det tänker jag nödljuga att den ska till tändkula.

The art of motorcycle maintenance är precis samma sak med som med alla motorer och cptn själv. Alla ska ha diverse flytande och kylande för att funka länge och må bra. Samt starta på morgonen.

Om hojar, sade dottern min när hon kom hem på sin Honda 500, att det är det näst bästa en flicka kan ha mellan benen. Och nu är hon gift sedan länge och har gett mig två härliga barnbarn.

Idag varken båt eller hojåka, kallt sk-t-väder

cptn å G

Avatar

Håkan och lite "art of motorcycle maintenance"

av Seawolf @, lördag, juni 12, 2010, 14:46 (5070 dagar sedan) @ cptn G

Jag har kört MD2002 sedan 1986, två olika. Den senaste är från 1988 i min nuvarande båt. Jag har under dessa 22 år aldrig haft en enda driftstörning annat än igensatt sjövatteninsug, vilket inte beror på motorn. Finfilter byter jag bara var 10:e år. På denna senaste motorn har jag bytt lager i sjövattenpumpen en gång, för det kom enstaka droppar vatten där. Och då bytte jag även de flesta gummipackningar till de externa kylvattenrören, de gamla hade stelnat. Men detta störde ju inte själva gången.

Varje år direkt efter sjösättningen gör jag en prestandakontroll i stilla väder för att kolla bottenglidet och motor. Full gas i motsatta riktningar och medelvärde på GPS:en.

Resultatet blir förvånansvärt exakt år från år: 7,15 knop, varken mer eller mindre. Oavsett om det några gånger har varit grön diesel där eller vanlig. Egentligen borde jag hälla i någon välrenommerad "snake oil" till våren för att syna korten på fluidet. Att mäta är att veta.....

Om det spelar någon roll för er att veta, meddelas härmed att jag minst var tionde driftstimme kör fullgas i några minuter med motorn, så att kolvringar och annat skramlar loss och att alla system får en genomkörare med max flöden.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Seawolf & "art of motorcycle maintenance"

av cptn G, lördag, juni 12, 2010, 15:57 (5069 dagar sedan) @ Seawolf

Förutom din prestandakoll gör jag likadant och har nästan samma serviceintervaller. T ex har jag bara ställt ventilerna en gång (flera servicekoll gjorda) och då var bara en avgas en aning mer glapp.
Plus kör olagligt med gröna bunkeroljan.
Ingen ska därför anklaga mig för oegentligheten. Har redan erkänt sedan flera år och är därmed en ärlig person. Hoppas jag.

Usch, jag är en dålig människa känns det som.

cptn å G
-säker på det åtminstone

Jag vill också.....

av kenta @, Gävle, måndag, juni 14, 2010, 13:27 (5068 dagar sedan) @ cptn G

känna mig som en olaglig människa. :-D Men vet fan inte hur jag ska bete mig. :twist: Var hittar jag grön diesel strax norr om Dalälven, och verkar det inte lite skumt om jag kommer med en 10-litersdunk.:bloss:
/Kenta

--
Det var bättre förr - längre tillbaka

Du vill också.....

av cptn G, måndag, juni 14, 2010, 14:10 (5068 dagar sedan) @ kenta

10-liters duger inte. Helst sliten o kladdig jeapdunk på 25 l (släpbar storlek) så dom ser att detta inte är första gången du köper grönt. Eller hellre pickup-bil med 190 l oljefat på flaket.

Nödlögn måste till om macken frågar, typ -ska köra en tändkulemotor och den går bara på fet olja...

Ska man ljuga, ska det vara ordentligt, annars blir man inte trodd. Mackarna struntar väl i vem som köper vad, så länge dom tjänar en slant

Själv ljuger jag aldrig, tro mig.

cptn å G

-just nu Hol-Dan 0-0 i 40 minuten. Tjoo

RSS-feed av trådar
powered by my little forum