Avatar

Skitdag!

av Anders J ⌂ @, Inte längre Ståckhålmare, men nästan..., måndag, juni 14, 2010, 19:43 (5067 dagar sedan)
Ändrad av Anders J, måndag, juni 14, 2010, 20:41

...eller hur jag åkte Dalarövägen till Gålö åtta gånger samma dag.

Mastade i går och det blev ett riktigt skit, hör bara:

Åkte ut till kl 8 ungefär och baxade mastresningsgrejorna på plats. Bytte till konstfbervant med aluminiumjungfrur (sparar nästan 15 kg på det) vilket kräver byte av fästena i masten:[image]

Elände, ena hålet i ena fästet för litet, hur hittar man snabbt möjlighet att borra ett 17 mm hål i det rostfria. Svor så det stänkte och åkte hem. 8 mil. Insåg plötsligt med ett ryck min dumhet och att den ena plåtbiten på varje sida är symmetrisk med undantaget att den har ett 1/2" hål i ena änden och ett större i andra änden!

Ut igen! Vant och förstag på plats och skulle koppla vanten till fästena i sidoskroven. SKIT! Inga riggbultar i verktygslådan! Men vänta litet, borde inte de rimligen sitta kvar på de gamla vantskruvarna. OK, hittade ett par M10-bultar som i alla fall borde duga för att resa masten. Vinschade upp masten och åkte hem igen för att hämta bultarna. 16 mil.

Jorå, de var där. Ut igen, monterade och tajtade riggen. Regnade svårt ett tag. Blöt, hungrig, kall och trött. Åkte hem. 24 mil.

Men jag hade lånat en liten bil för att frun skulle ha cittran och kom i sista stund ihåg att ta med mig båtnyckeln (som annars oftast ligger i bilen). Den låg i sittbrunn när jag mekade, skulle bara packa ur och lägga tillbaka den i den rätta bilen, eländes elände, var f-n var den nu då? Hade jag tappat den på bryggan?

OK, bara att bita ihop, inget vin till den välförjänta sena middagen, bara att svulla i sig maten och dra igång dieselknattret igen för att åka ut och lugna nerverna. Nycklarna låg i sittbrunn (det hade kunnat vara värre). Hem igen. 32 mil.

Det man inte har i huvet får man köpa på bensinmacken...

Sov dessutom uselt för att jag låg och gruvade mig för vad jag skulle säga till min bokföringstjej om varför hon inte fick majpapperena idag enligt överenskommelse.

Har någon annan burit sig så urbota dumt åt någon gång?

Skitdag!

av Peter K ⌂, Stockholm, måndag, juni 14, 2010, 20:35 (5067 dagar sedan) @ Anders J

Du är inte ensam om att ha åkt hela långa vägen till klubben bara för att upptäcka att man glömt sovsäck, vattendunken, verktyget osv för att sätta sig och åka hem igen. Fast det värsta tycker jag inte är de åtta milen tur- och retur (jag har f ö nio...), det är att man missar enochenhalvtimmes mecka, segling eller vad den nu är. I ditt fall fyraochenhalvimmes dito...

Kan också meddela att jag flera gånger fått köra extravändan för att hämta glasögon, plånbok och nycklar som legat kvar i båten sena kvällar.

--
So Long, and Thanks for All the Fish

Avatar

Skitdag!

av Nitgubben, måndag, juni 14, 2010, 21:00 (5067 dagar sedan) @ Peter K

Var så säkra, ni är inte ensamma om dessa extraturer p.g.a. glömskan, eller därför att eftertanken inte varit tillräckligt djup om vad man egentligen kommer att behöva.

L

Avatar

Skitdag!

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, måndag, juni 14, 2010, 21:32 (5067 dagar sedan) @ Nitgubben

Oj, det var tungt! Jag brukar jämt fara till båten och konstatera att jag glömt nåt hemma, shit, äh, jag åker ju snabbt hem, det tar bara några minuter, så därför låser jag inte båten, det tar bara onödig tid. Väl hemma kommer jag på att husnyckeln delar knippa med båtnyckeln och ligger på ruffluckan. Tur det bara är 4 km. :-|

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Skitdag!

av ole, måndag, juni 14, 2010, 21:36 (5067 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Fram och tillbaks brukar va lika långt, men inte alltid.......
Nu är dagen över :roll: .

Avatar

Skitdag!

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, måndag, juni 14, 2010, 21:50 (5067 dagar sedan) @ ole

Visst är det en skitdag!!!

Började bra, köpte ny startmotor. Bosch original, exakt samma som VP. Jag menar exakt samma, förutom färgen. Och priset, priset. VP skall ha drygt 11000 kr. ELVATUSEN kr.

Monterade med viss möda, tappade en liten skruv som tog blod, svordomar och tid att hitta.

Drog igång, visst snurrar startmotorn, men jag tyckte den gick trögt och tänkte vad f-n. Maskin gick igång och ett otrevligt gnissel som av en slirande fläktrem hörs. Visst, gnisslet ackompanjerades strax av ett rökmoln och det visade sig att generatorn inte snurrar. Den snurrar inte alls, ens om man hänger sig på spärrskaftet, hotar den med svetsen eller lovar den bättre förmåner och sänkt skatt!!!

Något är mycket fel med djävulska generatorn!

Och min gode vän som har en likadan generator i sin skrotade MD11'a kommer inte åt den. Han har gömt motorn under tre kubikmeter ved! Han är hästbonde! Och en annan god vän säger med illa dold skadeglädje: Är det inte en segelbåt du har?

Han förstår ibte mycket han, snurrebåtsägare som han är!

mvh Sven-Barry - ruinerad

PS. Jag har båten hemma så att jag slipper åka sp fb-t! DS

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो

Avatar

Skitdag!

av Seawolf @, måndag, juni 14, 2010, 21:56 (5067 dagar sedan) @ S-B A-son

Skitdagar är standard.
På senare år har jag tvingat mig till att försöka tänka igenom de arbetsmoment jag skall göra, och sen skriva checklistor på delar och verktyg. Det hjälper oftast lite grand, man missar bara hälften så mycket. Det kvarstående problemet är att komma ihåg att läsa checklistan...

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Avatar

Skitdag!

av Hans F, Vaxholm, tisdag, juni 15, 2010, 01:54 (5067 dagar sedan) @ Seawolf

Värst är väl när man trott sig ha glömt något och åker hem och vänder i onödan, innan det visar sig att den saknade prylen visst fanns på plats om än lite undanskymd... Tror mycket beror på att man stressar i onödan. Varva ner ett halvt varv så blir det effektivare. En militär berättade för mig en gång att den snabbaste utrymmningshastigheten är 70 km/h - inte 50 eller 100 utan just 70.

--
Båtlös och....

Skitdag!

av Lasse @, Töcksfors, tisdag, juni 15, 2010, 05:10 (5067 dagar sedan) @ Hans F

Det kan vara bra med en skitdag ibland.. Då får man reda på hur jäkla bra dom bra dagarna är... :-)

Avatar

Skitdag!

av Seawolf @, tisdag, juni 15, 2010, 07:57 (5067 dagar sedan) @ Hans F

En Chalmerist visade i kårtidningen Tofsen c:a år 1969 en formel för hur många bilar som kunde passera på en väg vid olika hastigheter. Hänsyn togs till vilket säkerhetsavstånd bilarna har och bilarnas längd. Sen gjorde han rimliga antaganden om dessa mått, och maximipunkten blev, om jag kommer ihåg rätt, 64 km/h.

En annan Chalmerist genmälde då i nästa nummer att han därför hade tilldelat sin P1800 en virtuell längd av 140 meter, vilket innebar att hans optimala hastigheet blev 150 km/h....

Den där militären hade ganska rätt.

Men faktum är att en radda långtradare troligen har en optimal transporthastighet på bortåt 100 km/h!

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

ÅNK

av mm, tisdag, juni 15, 2010, 06:27 (5067 dagar sedan) @ Anders J

åldersbetingadnedsättning av korttidsminnet. Känner du igen dig?

Så här visar sig symptomen:

Jag bestämde mig för att tvätta bilen.
När jag är på väg ut till garaget upptäcker jag posten i hallen.

Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig själv.
Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen i en papperskorgen och märker att den behöver tömmas.

Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet och bestämmer mig för att tömma papperskorgen först.

Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till pappersinsamlingen kan jag lika gärna posta svarsblanketten. Men då behöver jag en penna.

Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag går in dit och hittar en flaska juice som jag börjat dricka ifrån.
Jag ska börja leta efter pennan, men först måste jag flytta juicen så jag inte råkar spilla på skrivbordet.

Juicen håller på att bli varm och bör sättas in i kylen.

På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som står på bänken.
Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet.

Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen.

Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord, men först ska jag vattna blommorna.

Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller vattenkannan med vatten.
Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV:n.
Någon har lagt den på köksbordet.
Ikväll när vi ska se på TV kommer vi att få leta efter kontrollen, men ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet.

Jag bör lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna blommorna.
Jag häller lite vatten i vasen, men det mesta hamnar på golvet. Jag lägger tillbaka kontrollen på bordet och går för att leta en trasa.
Så går jag ut i hallen igen för att försöka komma på vad jag hade tänkt göra.

Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig, svarsblanketten har inte blivit postad, det står en flaska med varm juice på bänken, blommorna är vissna, jag kan inte hitta

någon penna, jag kan inte hitta fjärkontrollen till
TV:n, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning om var jag lagt bilnycklarna.

Jag försöker komma på varför det inte blev något gjort idag. Det är förbluffande för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen.

RSS-feed av trådar
powered by my little forum