Avatar

Nedräkning

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, fredag, juli 16, 2010, 22:27 (5054 dagar sedan)

Min semester har börjat. I dag kl elvahundra. Fru Bryl jobbar även fre och lördag, sen bär det av. Det är så varmt och gott att jag blir helt plojty plojty, stuvning av fartyget går heeemskt sakta. I dag stuvade jag lite sockerdrickor från Lidl under durken, det var allt jag orkade med. Fasar lätt för att lyfta upp lill-riben på däck.
Ang resrutt har vi kommit så långt att vi bestämt att vi inte bestämt om vi ska segla söder eller norrut. Ev blir det bra västvindar på måndag att segla mot Öregrund på. Eller i kanske det heter. Eller också blir det 13 m/sek. Det är för jobbigt i 67 nm.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Nedräkning

av ole, lördag, juli 17, 2010, 00:40 (5054 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Ni får segla efter solen......just nu ser det ut att bli något soligare söderut än norrut, men det kan ju ändra sig........

Avatar

Nedräkning

av Hans F, Vaxholm, lördag, juli 17, 2010, 01:20 (5054 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Vi räknar också ner inför en kortare uppvärmande segling/övernattning. Ska vi sticka innan eller efter regnet som är på väg mot lördag kväll ? Sen vi flyttade har huset och nya området sysselsatt oss en hel del, båtlivet har kommit lite i skymundan.

--
Båtlös och....

Jamen vart ses vi?

av cptn G, lördag, juli 17, 2010, 10:57 (5054 dagar sedan) @ Hans F

Öregrund låter bra men några nm söderut på Häradsudden har jag hedersmedlemsgratis singlemalt vid brygga och till Märket är det inte långt. Vädret måste varar rätt. Märket har utsatt läge.
Tilefånerar dig snart

cptn på G
-säkert vart som helst

Avatar

Jamen vart ses vi?

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, lördag, juli 17, 2010, 15:56 (5054 dagar sedan) @ cptn G

Nu är det mulet och kvavt som fan.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Jamen vart seglas det?

av cptn G, lördag, juli 17, 2010, 17:36 (5054 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Här hemma blev det ingen åska ännu idag. Hallonen behöver vatten. Jag behöver vatten. Att segla på. Och till whiskyn.
Fixar hemma och sticker söndag eller måndag vart som helst hur som helst. Kan tänka mig på 1400-kubikarn dit där du är. Om du har en kojplats som förra året.

Seglingsmöte kanske självklarare. Hojen suger. Fast den är skadad och cptn har läkande sår. Vurpade i lösgrus tio dagar sedan. Köttsår. OK nu.

Det är dyrt och gör ont att vurpa med tung hoj. Idag går den bra.

Nu lämnar jag dambekanting med lösben hemma och sticker snart på egen hand enligt ovan. Dit vindarna bär. Märket är ett djävla bra mål att skriva in i loggen. Liksom Storjungfrun, Gotska Sandön. Blå Jungfrun. Dämmans fyrplats. Sv Björn. Huvudskär. Landsort m fl utskärs klippor och grundflak.

cptn på G-ång

Avatar

När seglas det? Och husvangsångest. Samt dragspelsglädje.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, juli 18, 2010, 11:25 (5053 dagar sedan) @ cptn G
Ändrad av Ljusne-Håkan, söndag, juli 18, 2010, 11:53

Idag söndag jobbar fru översköterska Bryl sitt sista skift före semestern hon kommer hem vid fyrasnåret. Sen ska hon väl härja och packa och stå i med allt möjligt. Det värsta med att komma iväg är allt eländes onödigt skit man dragit på sig på landbacken som hus och tvätt och gräsmattor och fy fan. För att inte tala om blommor som vill bli vattnade! Men det sista har jag fixat med gammelfrun, hon får som tack låna husvangen och åka 30 mil nånstans ovanför Sollefteå. Hon har aldrig dragit husvang förut, så fy fan, nu oroar jag mig för det med. Försökte tvinga henne att öva på att backa med den igår, hon vägrade förstås, hon tänkte inte backa alls sen när hon for iväg sa hon, det skulle aldrig behövas. Gäller hennes bilförsäkring om hon kvaddar Solifern? Man behöver ju knepigt nog ingen annan försäkring än dragbilens till husvangar, man kan ta en extra om man vill mot inbrott och gräshoppor, men det behövs inte i lagens mening. Hon kan inte backa alls med fnutteliten båtvagn, nu ska hon bära iväg 30 mil in i inlandshelvetet med mitt låtsasrymdskepp, hela ekipaget blir 12 meter långt.

Nu i den värme som varit har jag varit latare, ja mycket latare än vanligt när det gäller hemmasysslorna, då förstår ni, har bara legat i båten och pustat och smakat lite rus-öl ibland. Måste man egentligen ha städat och fint hemma när man sticker iväg med båten? Det ser ut som världskrig här hemma, men va fan, det ser man ju inte på Gävlebukten? Där ser man ju inte land alls på många, många timmar ju.
Bäst vindar och minst sjögång får vi enligt alla vädersajter om vi nattseglar i kväll, fem, sex m/sek sydvästlig halvvind. Få se vad Übersköterskan säger om det, det skulle isåfall bli första gången för henne.

Lyssnar nu på en ruggigt bra CD med Alfta Dragspelsorkester, bla otroligt vackra versioner av Taubeklassikerna "Kom i min famn" och "Vals i Furusund", helt instrumentala, så man kan sjunga själv om man vill med virtuost komp! Försök införskaffa denna cdn om ni kan. Fantastiskt fint sound och sväng i denna skiva.
http://www.alftadk.se/skivf%C3%B6rs%C3%A4ljning.htm
Den skiva jag har är den som heter Showtime. Man kan provlyssna om man scrollar ner lite på sidan.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

RSS-feed av trådar
powered by my little forum