Avatar

Litet eftermiddagsjämmer

av Håkan, Göteborg, lördag, juli 17, 2010, 15:25 (5054 dagar sedan)

Varit i båten några timmar och lekt med motorn för att se om de där startproblemen med varm motor kunde spåras. Började med att göra den där manövern för att aktivera kallstarten, full gas på handtaget och samtidigt dra stopphandtaget helt ut. Stopparen aktiverade jag vid motorn och det kändes som att något klickade till inne i reglagehuset på motorn.

Motorn startade ögonblickligen och gick fint från början, lade i växel och 1500 rpm i kanske tjugo minuter och sedan 2200 rpm i några minuter. Därefter direkt till tomgång med växeln i.
Cirka 650 rpm direkt och utan tendens att ruska och vilja stoppa, och när jag lade i friläget gick varvet upp till 800 lugnt och fint.
Stoppade och startade flera gånger med lite olika väntetider emellan, från några sekunder till några minuter, varje gång helt utan gaspådrag. Motorn statade utan tvekan var gång.

Motorn hade nog inte blivit riktigt genomvarm som den och hela motorrummet ju blir om man kör i en timme eller mer, men lite hoppfullt är det. I morgon skall jag göra om det där med kallstartmekanismen för att kolla att den känns lika som i dag.

Men så var det det där med autopiloten som plötsligt inte ville styra i går. Hittade rätt snart felet, pluskabeln till motorn hade lossat i plinten på den svarta lådan där också flera andra jätteklena mångledarkablar är anslutna. Men tidigare ägare hade monterat svarta lådan så trångt under sittbrunnen så det var stört omöjligt att få tillbaka kabeln, och dessutom kunde jag ju se att hela installationen var så klantigt gjord att de borde ha stryk. En del klena trådar sträckta till bristningsgränsen och alltihop som ett bo vilken skata som helst hade kunnat göra bättre.

Ritade upp hur alla kablar hängde ihop och klippte av allihop. I morgon skall jag börja reda upp eländet och hitta en bättre plats för svarta lådan och dra om kablarna så jag vet hur allt hänger ihop hela vägen mellan motor/koppling, kontrollpanel, roderlägesgivare, kompass, Seatalk och fan och hans mormor som säkert också är ombord någonstans.

Håkan
håhåjaja

Avatar

Litet eftermiddagsjämmer

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, lördag, juli 17, 2010, 15:32 (5054 dagar sedan) @ Håkan

En digitalkamera är inte dum när man skall dokumentera hur det såg ut innan man förbättrade det man fotograferat. Även om inte alltid fokus och skärpa är den allra bästa runt hörnet man inte ser, så brukar det digtala alstret hjälpa när man skall ha ihop allt igen.

Lycka till!

mvh Sven-Barry - rostigt laddad!

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो

Avatar

Litet eftermiddagsjämmer

av Håkan, Göteborg, lördag, juli 17, 2010, 16:37 (5054 dagar sedan) @ S-B A-son

Skulle snarare behövt en röntgenkamera, Sven-Barry, då själva motorn till autopiloten satt delvis framför svarta lådan.
Men med envishet och envetenhet och genom att aldrig ge sig kan man komma långt, i båten och på planket.
Hade jag haft röntgensyn och andra superkrafter hade det varit ännu bättre, ju.

Håkan
kryptonitisk

Avatar

Litet eftermiddagsjämmer

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, lördag, juli 17, 2010, 16:48 (5054 dagar sedan) @ Håkan

En spegel har hjälpt mig många gånger!

mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो

RSS-feed av trådar
powered by my little forum