Avatar

J P

av Nitgubben, tisdag, juli 20, 2010, 20:45 (5051 dagar sedan)

Idag hade jag tänkt att fara vidare till Karlskrona men ångrade mig i morse då jag inte längre förstod varför jag skulle byta den här idyllen, Gö fiskehamn, mot en avgasstinkande stad.

Många andra tycker om att trängas på andra platser och tack vare dem är det nu enbart jag och en tysk här (de är trevliga & hjälpsamma L-H). Jag hälsade dem välkomna och tog en av deras förtampar.

Dagen har jag ägnat åt att hedra Johan Puke gnm ett besök vid hans mausoleum som ligger inne i skogen en bit härifrån.

Han hör definitivt hemma här på Planket.

Varför det?

L, tillfällig historiker

Avatar

J P

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, tisdag, juli 20, 2010, 20:56 (5051 dagar sedan) @ Nitgubben

Med ett sådant efternamn är det alls inte svårt att platsa på planket.

Fint att läsa om dina upplevelser. För egen del är det takomläggning som för ögonblicket gäller. Hustru arbetar en vecka till och sedan skall dottern iväg till Emmabodafestivalen. Men sen!

Vi åker uppför älven den 28'e juli.

mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो

J P

av LAZZE, Blekinge, tisdag, juli 20, 2010, 22:28 (5051 dagar sedan) @ Nitgubben

JP var väl amiral svenska flottan och förde befäl på ett av de fartyg som blev instängda i Viborg av den ryska flottan. Men på något vis lyckades dom krångla sig ut därifrån.
KSS gästhamn på Dragsö är ett lugnare alternativ till hamnen vid Tallebryggan. Men det känner du säkert till.

J P

av Arkivdykarn, onsdag, juli 21, 2010, 06:37 (5050 dagar sedan) @ Nitgubben

"Puke" var han hög militär på 1600-talet?, har en grannö/Rönö-Sankt Anna skärgård som heter Pukö, en story berättar att en amiral Puke gömde sig där sen han kommit i onåd hos kungen, och han ska ha grävt ner en skatt på ön (som ja letade efter som barn)han hade lojala skärgårdsbor som kom med mat till honom då han inte vågade för att undvika upptäkt, men "puke" ä ju åxå en benämning på fan själv, åxå en spännande teori!

J P

av Arkivdykarn, onsdag, juli 21, 2010, 06:38 (5050 dagar sedan) @ Arkivdykarn

forts. han vågade inte elda ...

Avatar

J P

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, onsdag, juli 21, 2010, 10:47 (5050 dagar sedan) @ Arkivdykarn

Kommer man till riktigt fina hamnar så nog bör man ta åtminstone två nätter där. De flesta vill väl ta sig en bit vidare på färden, men jag ligger gärna still en dag. Så blir det nog idag i Skärså fiskeläge.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Boj- & spellös

av Nitgubben, onsdag, juli 21, 2010, 21:42 (5050 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Bestämde mig för att strunta i Karlskrona i år och i stället göra stordåd men av det blev det inte någonting trots att jag hade två dylika på lut.

1. Att för första gången ligga vid en SXK-boj över natten. Den jag valt var den vid Saltärna här i Blekinge men jag hittade övhuvudtaget inte bojen. Kanske fanns där ingen.

2. Plan B var, ifall bojen skulle vara upptagen, att för första gången liga på svaj över natten. Mycken ångest har jag haft över detta men nu skulle det ske. Platsen var vald till N Skiftesön. En bit före ankomsten skulle jag prova mitt fina ankarspel tänkte jag för man har ju rutin och har varit med förr. Man "vet" ju att allt kan hända. I detta fallet hände ingenting. Spelet var dött.

Felsökning till havs inleddes och då fann jag att den ena kabelinfästningen på den för ankarspelet speciella strömbrytaren var av. Metalltungan har gått tvärs av.

Vad ger ni för det? Ingenting kan ha legat emot eller stött emot. Kablarna är inte snålt tilltagna så att de varit monterade i spänn på ngt sätt.

Nu ligger jag åter i Karlshamn där Östersjöfestivalen inleds idag. Den brukar jag gilla men efter en vecka på stillsamma platser känns den inte helt nödvändig just nu. Har jag tur kan jag ta mig någonstans i mogon innan det dåliga vädret kommer och som de hävdat ska ligga här i några dagar.

L

Avatar

Kuling

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, torsdag, juli 22, 2010, 00:09 (5050 dagar sedan) @ Nitgubben

Ja snart SKA DET BLI NORDLIGA KULINGAR och regn. Frestande att segla hem och konvertera till husvang några dar.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

RSS-feed av trådar
powered by my little forum