64 mm... plus lite skitsnack

av cptn G, söndag, juli 25, 2010, 11:47 (5046 dagar sedan)

...regn i Vallentuna sedan igår e.m. Hur mkt regn har era orter fått?
Mördarsniglarna har vaknat igen. Ett 30-tal har fått plikta.
Annars hoppas jag på svamp efter regnet. Först Karljohan, sedan kantareller.

Igår ringde konstnärliga sonen min http://www.myspace.com/tattoochrille som fått samtal från Barcelona och den store svenska fotbollsspelaren i Barca vars namn börjar på Z, som önskar att sonen tar första flyg till honom med full tattooutrustning. Det är inte Z:s första tatuering som Christian utfört. Man nekar inte ett sånt uppdrag sade han och flyger ner idag. Hoppas han fotar lite av sällskapet.

Kunde inte låta bli att skryta med detta, stolt farsa som jag är.:bloss:

Så vill jag att ni blänger på http://www.sk0qo.se/ hur radioterna rustar vår nya klubbstuga med sitt fina skärgårdsläge på Gålö vid norra Horsfjärden. Man kör redan radio där och håller bl annat kontakt med medlemmen Per SA0BIW, se sajten, som nu seglar iväg på tre år i en Sweden Yacht 38. F n i Lerwick. Per siktar på Brasilien via Cap Verde och är också medlem i Oceanseglingsklubben fast jag känner honom inte personligen.

Så ska jag greja bomuthalet där utväxlingen inne i bommen hoppat ur blocket igen, antagligen, och fastnat. Bommen gick precis in i bilen på diagonalen om man skjuter in den via styrbord framdörr till babord i skuffen, med ena änden upp till vindrutan. Nu blir det troligen borra ut nitar med pelarborren i KTH (garaget heter det) som inte kan användas till det p g a den är hoj- varvs- cykel- antenn- medmeraverkstad, skjutbana samt allmänt skrotförråd av BAHS (bra att ha saker).

Nu bara duggregnet kvar när molnen drar norrut. Tror jag sticker upp till skjutbanan i em och pangar ett par askar .22 och .38 Spec. efter det jag kört radio kl 13.30 på 14,325 MHz usb vilket är OSKs dagliga Maritime Network. Ni som har s k världsradio med ssb kan lyssna. Se till att ha en 5,2 m antenntråd, elsladd duger, (=1/4-vågsantenn) upp i ett träd e dyl samt en bra jord d v s en jordsladd med ett spett i fuktig mark, i havet, till vattenburet element etc. Förlänger man en teleskopantenn med tråd ska totalängd vara 5,2 m för 20 m bandet.

Middag blir med änkan och rökt sik från Björkö vid Mysingen. Godare rökt fisk finns inte. Inhandlas hos Stegholms Gård ca 1 km in på Gålövägen http://www.stegholmsgard.se

cptn G
-svspss

64 mm...

av ole, söndag, juli 25, 2010, 12:45 (5046 dagar sedan) @ cptn G

Och nu är det på väg hitåt.....

Avatar

64 mm...

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, juli 25, 2010, 14:24 (5046 dagar sedan) @ ole

Riktig fulväder här med. Blir inget mer ansträngande än soffliggning i dag.

Ljusne-Kronblom.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

stegsholmsgard

av cptn G, söndag, juli 25, 2010, 14:24 (5046 dagar sedan) @ ole

RSS-feed av trådar
powered by my little forum