Gotlandsbektraktelse nr 1 - Iphone 4?

av Tomas E @, måndag, juli 26, 2010, 18:47 (5045 dagar sedan)

Är den bara snygg, eller går det numera att ringa med den också?

Hade redan före sommarsemestern kommit till insikt om att nu går det inte att skjuta upp längre: jag måste köpa en telefon som jag kan kolla mejl med eller så blir det till att gå i pension. Om förutsättningarna voro de rätta, vilket de alltså inte är, skulle jag iofs inte ha något emot det senare alternativet, men eftersom de är som de är - d v s förutsättningarna - krävs här en s k investering i den s k framtiden. - För att hänga med helt enkelt och slippa ha semester under semestern. Eftersom de vanligaste produkterna från de vanligaste produktuvecklarna har en väldigt begränsad framtid kanske det inte spelar så stor roll vad man slänger sina stålar efter, eftersom det av nämnda anledning ju snart ändå blir dags att köpa något nytt igen. Men det som alla tycker verkar vara ballast, en Iphone 4, går ju inte att ringa med - stod det i tidningarna innan jag påbörjade min ostörda semester - och kostar 8.000 plus moms enligt en kompis i går. Och samma kompis sa stolt att han har en HTC som kan det som Iphonen kan, plus att den går att ringa med - mitt tillägg, jag är lite petig, och att den kostar hälften så mycket som Iphonen. Jag fick t o m hålla HTC:n i handen och den såg t o m ut som en Iphone, kanske lite nättare och lite lättare och den hade en massa glas på uppsidan och tryckskärm, precis som det ska vara och som jag tycker verkar väldigt smart om man nu ska börja mejla med telefonen och inte bara ringa med den. Min fru har nämligen en Nokia med ett traditionellt tangentbord med bokstäver och siffror som man trycker på fysiskt istället för tryckkänsligtdigitalt och då växer helt plötsligt mina fingertopppar och blir tie gånger stå stora som vanligt och jag måste ta fram en penna för att kunna trycka på en enda bokstav eller siffra åt gången, vilket är rätt praktiskt att kunna göra istället för typ tio åt gången. I det senare fallet blir nämligen utfallet allt som oftast alltför slumpartat. Det kan vara praktiskt att skicka iväg det man vill till den man vill istället för något annat till någon annan eller ingen.

Alltså:

Vilket telefon ska jag köpa: HTC (modellnr?), Iphone 4 (tror inte det va', för 8.000 plus moms), något annat?

Jag behöver kunna ringa, essemessa, mejla, surfa. Det ska vara lätt att synka telefonmejlen med servern och datorn på kontoret.

Jag kommer inte att använda telefonen till att lyssna på musik, titta på teve, automatiskt ladda upp bilder på FB m m annat trams.

P.S. Man hinner fundera över mycket i värmen på Gotland. Det kommer därför fler Gotlandsbetraktelser vad det lider.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

Avatar

Gotlandsbektraktelse nr 1 - Iphone 4?

av Anders J ⌂ @, Inte längre Ståckhålmare, men nästan..., måndag, juli 26, 2010, 19:47 (5045 dagar sedan) @ Tomas E

Har själv en iPhone 3GS och är enormt nöjd med den.

Men med alltför stor framgång för ett företag så följer ofta en patologiskt hög svansföring och även om iPhone är gruvligt läcker så måste man ändå fråga sig om inte Apple börjar hamna där. Då är Linux/Android ett vasst alternativ.

M a o en Androidbaserad lur av något lämpligt fabrikat. LG säljer en ganska billigt, ca 1600 plus moms. HTC har nog bra lurar de med.

PS

Själv hoppar jag över 4:an och sitter i båten och inväntar 5:an nästa år.

Gotlandsbektraktelse

av mm, måndag, juli 26, 2010, 21:36 (5045 dagar sedan) @ Tomas E

är åxo på gotland..har prövat iphone..gett bort den till barnabarnet..för tung för telefoni..vill ha en liten lätt med lucka som passar i byxfickan..för detövriga skaffade jag ipad 3g..super [image]

Avatar

Gotlandsbektraktelse

av Nitgubben, måndag, juli 26, 2010, 22:15 (5044 dagar sedan) @ mm

På första segeldagen kollapsade min Ericsson hajfena nr1 (har tre i reserv därhemma) och blev tvungen att köpa ny lur. Det blev en Samsung för 990:- å det var den enda som är gummerad och som tål litet omild behandling. Så långt fungerar den bra.

Problemet med den, eller med mig kanske, är att jag är så Ericssontillvänjd så att jag tycker att allt görs på ett bakvänt/krångligt/ologiskt/korkat sätt på Samsungen

L

Gotlandsbektraktelse

av behan, tisdag, juli 27, 2010, 17:36 (5044 dagar sedan) @ Nitgubben

Även min hajfena har efter några decennier gått till de sälla jaktmarkerna. Under flera år har den fört en stillsam tillvaro då den enda signalfunktionen varit en behaglig vibrator. Hajfenan har bott i bröstfickan som en sorts externpacemaker. Varje meddelande från omvärlden har fått hjärtat att klappa lite extra.

När jag skulle skaffa nytt trodde jag på någon sorts äldretelefon som antagligen hade direktlinje till färdtjänst och sånt.
Men en säljare med smort munläder fick mig att förstå hur fel det var.
Det blev istället en Nokia 3710 som visserligen kan alldeles för mycket men som har stora knappar och det låter om den när det ringer och man kan ringa själv på den när det behövs och den har enkla, logiska menyer. Det räcker ju långt.

Allt det där andra med videoklipp, Internet och E-post, blåtänder, GPS-funktion m m, m m som den också har får man väl ägna sig åt på hemmet någon gång.

Den gamle, som kommer att ha något att pyssla med när det är dags

Avatar

Gotlandsbektraktelse nr 1 - Iphone 4?

av Seawolf @, tisdag, juli 27, 2010, 20:50 (5044 dagar sedan) @ Tomas E

Har en HTC med Windows Mobile, 3G, GPS, Officepaket, Internet Explorer mm. Funkar rätt OK men får laddas varannan dag (beror lite på signalstyrkorna i trakterna).
Den har förstås kamera och mediaspelare osv. Man kan ha den som internetdongle till Laptopen också.
I den har jag bl.a. laddat Oziexplorer med sjökort (även hydrographicas) och med TomTom navigator för bilnavigation.
En dumhet i dess operativsystem är numera borttagen, nämligen att den aktiverade touchdisplayen vid inkommade samtal, och ofta svarade man och lade på bara genom att ta upp den ur fickan med aktiv touchdisplay....

Jag har tappat den i golvet ett antal gånger och det har hittills gått bra...

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Gotlandsbektraktelse nr 1 - Iphone 4?

av Tomas E @, tisdag, juli 27, 2010, 21:08 (5044 dagar sedan) @ Seawolf

ofta svarade man och lade på bara genom att ta upp den ur fickan med aktiv touchdisplay....

En sån funktion skulle jag vara beredd att betala extra för, om den var avochpåsättstängbar!

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

Avatar

Gotlandsbektraktelse nr 1 - Iphone 4?

av Seglaren, onsdag, juli 28, 2010, 22:25 (5042 dagar sedan) @ Tomas E

Tror säkert det börjar finnas bra alternativ till iPhone men efter ett år med 3GS är jag fortfarande supernöjd och det är mycket roligare med mobil nu än för ett par år sedan. Valde ett abb för 399/mån i 24 månader med fri surf och lite annat, gav då endast 990 kr för extra minne. Blev inte dyrare än mitt gamla mobilabb och på köpet fick jag fri surf med telefonen och med en sån lur blir det många besök på vädersajter, e-post, blocket, nyheter osv. Och vill man kan man ju surfa med datorn via telefon också, via blåtand eller USB-kabel. Roliga och nyttiga applikationer finns det i överflöd för både fritid och arbete.

Skulle inte tveka att köpa en iPhone igen, men inte till kontantpris utan med ett bra abb i så fall.

RSS-feed av trådar
powered by my little forum