Avatar

Utsparkad

av Håkan, Göteborg, onsdag, oktober 07, 2009, 20:53 (5286 dagar sedan)

Det T skrev i en annan tråd fick mig att fundera lite, som alltid.

Det där T tycks tro att jag en gång blev utsparkad från Fendern, det stämmer bara i viss mening, och det kan vara en intressant sak att belysa.
Jag skrev under en kort tid på Fendern, det är många år sedan och det är fanken vad tiden går fort, och jag har alltid varit göteborgare och med en möjligen lite för stor tendens att vara vitsig, och ibland tyken. Jag försöker faktiskt vara underhållande men alla vill ju inte bli underhållna.

Och så kom det en tråd där folk skrev om oljeriggar som sjunkit plötsligt medan de borrade efter olja, och orsaken att de sjönk var enligt skribenterna att vattnets specifika vikt plötsligt minskat genom inblandning av gas från fickor av gas i jordskorpan under havet, och dessa gaser frigjorts genom borrningen.
Flera riggar påstods ha sjunkt på detta sätt, bland annat i Nordsjön.

Jag var den ende på Fendern som ifrågasatte detta, och när jag envisades med att be om sakuppgifter som till exempel namn på någon av dessa riggar, tid och plats när det hände osv, så blev folk sura på mig och kontaktade moderatorerna.
En av dessa moderatorer mailade mig då och bad mig att sluta störa den goda stämningen på Fendern.
Vilket jag naturligtvis genast slutade med, T.

Några sakuppgifter om riggar, eller något annat, behövdes därefter inte och Fenderfolk lever såvitt jag vet ännu lyckliga i alla sina dagar.

Håkan
heller ingen avig jävel

Avatar

Utsparkad

av T, Cape Dog, onsdag, oktober 07, 2009, 20:58 (5286 dagar sedan) @ Håkan

Du har förstört min dag!!!!!!
Jag har alltid trott att du blev utsparkad från Fendern.

Och så är det inte så?

:cry:
/T

--
Högfärdig och intolerant

Avatar

Utsparkad

av Håkan, Göteborg, onsdag, oktober 07, 2009, 21:08 (5286 dagar sedan) @ T

Lite utsparkad blev jag ju, T...
...med moderation...

Håkan

Utsparkad

av ole, onsdag, oktober 07, 2009, 22:55 (5286 dagar sedan) @ Håkan

‘‘Can a Single Bubble Sink a Ship?’’

http://www.scientificexploration.org/journal/jse_18_2_deming.pdf

Har någon funnit något annat??

Det finns nog mera

av ole, onsdag, oktober 07, 2009, 22:59 (5286 dagar sedan) @ ole

"Oil-drilling platforms are aware of the dangers of ocean floor gas bubbles and have safety procedures to follow if they hit a methane pocket. But the discovery of the fishing trawler in the North Sea suggests that not all vessels were as well prepared. Sonar surveys of the ocean floor 150 kilometres east of Scotland have revealed high levels of methane and gas eruption sites. At a site known as the Witch's Hole, a documentary film crew in 2000 discovered a wreck resting in the centre of an underwater crater, likely caused by a huge methane gas release. The wreck was a 22-metre, steel-hulled fishing trawler, built between 1890 and 1930. The trawler was relatively undamaged and was horizontal on the sea bed."

http://www.theage.com.au/articles/2003/10/22/1066631498889.html

Får leta mera en annan dag kanske.......

Avatar

Det finns nog mera än gas

av Seawolf @, torsdag, oktober 08, 2009, 06:04 (5286 dagar sedan) @ ole

Fenderns diskussion handlade inte om huruvida det är teoretiskt möjligt att naturgasutflöden kan sänka flytande föremål, utan om de som påstod att oljeplattformar faktiskt HAR sjunkit av den orsaken kan visa belägg för sådana händelser med namn, tid och plats. Att i diskussioner utgå från påståenden som inte är rimligt spårbart och vetenskapligt belagda är tyvärr tidstypiskt men totalt förkastligt.

(Denna texts läsbarhetsindex är 67, vilket innebär att den klassificeras som mycket svår, byråkratsvenska. Den kommer säkert att förbli obegriplig även av det skälet)

Det finns nog mera än gas

av Tomas E @, torsdag, oktober 08, 2009, 10:30 (5286 dagar sedan) @ Seawolf

"Att i diskussioner utgå från påståenden som inte är rimligt spårbart och vetenskapligt belagda är tyvärr tidstypiskt men totalt förkastligt.

(Denna texts läsbarhetsindex är 67, vilket innebär att den klassificeras som mycket svår, byråkratsvenska. Den kommer säkert att förbli obegriplig även av det skälet)"

Den citerade meningen är inte grammatiskt korrekt, vilket sannolikt försämrar läsbarhetsindex...

Utsparkad

av skotten ⌂ @, Borås, torsdag, oktober 08, 2009, 10:07 (5286 dagar sedan) @ T

Ni kan få sparka ut mig så har ni något att snacka om :-D :-D :-D

--
http://www.bjorkehall.se

Avatar

Finns tråden om gas-sänkta oljeriggar kvar på Fendern?

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, torsdag, oktober 08, 2009, 07:21 (5286 dagar sedan) @ Håkan

Det är några år sen jag skrev där, men det där skulle även jag vilja ifrågasätta.

Avatar

Finns tråden om gas-sänkta oljeriggar kvar på Fendern?

av Håkan, Göteborg, torsdag, oktober 08, 2009, 09:50 (5286 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Tvivlar på det, Ljusne, det är rätt många år sedan och deras arkiv och sökfunktioner klarar väl inte hur mycket som helst.

Som vanligt är det ole som hittar en intressant länk, i den skriver de exakt det jag försökte få fram till fendrarna - att det där med gasinblandningens mekanismer och effekter inte funkar fysikaliskt så som de påstod med specifik vikt osv, men att de haverier som inträffat i samband med gaseruptioner har en mycket enklare förklaring, nämligen att en enorm gasbubbla som stiger mot ytan skapar ett våldsamt upprört hav där fartyg och riggar kan råka illa ut.

Men fanken vad arga alla blev på mig, och mitt påpekande att alla riggar i Nordsjön står med ben på botten gjorde dem inte heller lyckliga...

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum