Slutkörd landkrabba!

av Arkivdykarn, lördag, december 12, 2009, 08:18 (5267 dagar sedan)

Beckershof-Norrkööping.

Bäste sneseglare, bryggdito, vinterdito å sumphägrar!
"Gubben i lådan" här, lådan ä lika med stadsfängelset där ja lallat omkring med käpp i flera veckor, som en isbjörn på skansen! men nu jävlar börjar värken släppa & ja skymtar världen omkring mig.
Den här persen va fan mej värre än malarian i Afganistan!!(-74).
Nog med gnäll för nu randas bättre tider- Preliminärt snöseglar ja ut till ön på tisda & vänder ryggen åt konsumsionshysterin & blir ute över jul & nyår, minst!
Inga egna datorer igång än, har ju pensionerat mig från BN så det är rätt skönt med fortsatt cyberrymdsemester, plitar här på sonson Mareley`s (13) laptop. Han sussar sött på golvet här intill, gulligt av honom att komma å pigga upp sin skruttiga farfar!

"Whats new in Baltimore"?
Upptäckte af en slump att ja i år firar 30-årsjubileum som arkivdykare/publicerande båtskribent, då passar det ju bra att fira det med att pensionera sig! "Man ska ätas medans man är som godast"!

Istället utnyttjar mina ovanligt alerta händer&fingrar med att skriva -blyerts- för brinnande livet till Nordiska Museet, ja ingår i en grupp Meddelare (>500 pers) som svarar på specifika frågor i olika ämnen, en etnologisk undersökning som pågått sedan 1920-talet, görsköj!

Spånar åxå på min kommande Arkivis-hemsida, men längtar mest ut till ön, där SMHI lovar härlig snö å minusgrader till veckan, men hoppas åxå på en barmarksperiod, då ja ej hunnit med mina havsörnsförpliktelser, att samla fjädrar till Projekt Havsörn, för DNA-analys.

Ja hoppas Ni får era båtnerver stillade på något bra sätt, sonson å ja lyckades suveränt igår då vi såg sjö-kult-filmen MARTHA, låna, ladda ner eller köp den GENAST & er jul är RÄDDAD! De finns inte en skandinavisk sjöman idag som inte sett den rullen å garvat sig fördärvad (här ligger min "överfartspilsner i lä"!).

Ida ska sonson å ja till Arbetets Museum å se en spännande fotoutställning, där son, far å farfar -i 100 år -har plåtat de flesta skeppsförlisningar utmed England & Skottlands västkust.

Ja har börjat köpa in en del av restlagret av salig seglarbroder TORD KEMPE´s fina (å sista) bok "UTSIKT FRÅN BROTTSKÄREN", ett bra julklappstips, hör av Er om Ni är i behov av att bokpresenta någon god vän, när eller kär, Till det facila priset af 220 rikdaler + frakt (ja nås på lars.waernhoff@comhem.se)

Go helg hälsar "Arkivis Emeritus"!

Slutkörd landkrabba!

av ole, lördag, december 12, 2009, 11:31 (5266 dagar sedan) @ Arkivdykarn

"stadsfängelset" - har det varit så illa - då är på tid att det går bättre nu.
Hm - jag vet nog vad du verkligen ska med dom örnfjäderna - du ska agera indian ska du, där ute på öarna.......
Bättre indian än cowboy......
Du får nu ta del i Lucia dagen innan du far och få med dig några Lussekatter på färden.

Slutkörd landkrabba!

av Gert, lördag, december 12, 2009, 12:06 (5266 dagar sedan) @ ole

Tråkigt att du slutat skriva i Båtnytt, Arkivis. Men du nämnde nåt om nya okunniga redaktörer senast vi möttes...

Välkommen ut till JW:s landamären. Men ta med rejäla vinterkläder, och se till att ha torr ved till eremithyddan. Vintern kommer nästa vecka, och natten till fredag kan det bli ner till -16 grader, http://www.klart.se/v%C3%A4der-yxn%C3%B6.html .

Själv tog jag upp styrpulpetaren i fredags. Vår Terhi är gjord av ABS-plast, och den gillar inte att köras i is. Samma plast som dom gör glasslådor av, sa den elake Ludde på Kallsö...

Slutkörd landkrabba!

av Arkivdykarn, lördag, december 12, 2009, 16:28 (5266 dagar sedan) @ Gert

Nej "redaktörerna" är det inget fel på, vi jobbar bara lite olika, å är det nån som är trött på nån så borde det vara dom på mej, för nån värre petimätergubbe än undetecknad finns inte i båtskrivarbranschen, är mer eller minde svartlistad av andra redaktioner, så ja är Båtnyttfolket stort tack skyldig för att de uthärdat alla dessa år!
Nu ska ja återgå till pastakokandet, å som överfarts-konfonium får det nog bli Jägermeister i kylan!

Avatar

Slutkörd landkrabba!

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, lördag, december 12, 2009, 18:14 (5266 dagar sedan) @ Arkivdykarn

Härlig läsning dykarn.

På mig verkar det som att du tydliggjort begreppet frihet.

mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो

RSS-feed av trådar
powered by my little forum