Avatar

Insändare

av Pinja @, Västerås, lördag, februari 06, 2010, 17:52 (5200 dagar sedan)

Vi båtägare här i den på många sätt välordnade staden Västerås har haft anledning att vara nöjda med våra fritidsbåtsanläggningar i många år. Vi har sett med fasa på hur våra gelikar i storstäderna blivit överkörda och bortkörda från sina revir. Nu har dett elände nått hit också. Därav denna min insändare i lokalblaskan (som f.ö. verkligen blivit en blaska efter att ha tagits över av Göteborgsposten). Få se om de tar in den.


"Räcker det inte med båtlivets egna kostnader?

Sven Olof Blomster har en poäng när han i sin insändare den 6 februari påtalar att båtlivet är missgynnat i förhållande till andra fritidsaktiviteter som subventioneras av samhället. Man kan onekligen fråga sig varför just båtlivet, i hela den rikhaltiga flora av aktiviteter som uppbär stöd i någon form, skall svara för sina egna kostnader. (Ragnhild Källberg, 2 februari)
Men om man nu godtar detta, vilket jag trots allt är beredd att göra. Räcker det då inte med de egna kostnaderna? Skall vi dessutom betala för exploateringen Mälarstränderna för bostadsbyggande. Som jag ser det är det just det vi tvingas göra. Så gott som ingen av de investeringar i fritidsbåtanläggningar som staden ansett sig behöva göra är föranledd av behov hos oss båtägare. Vi var nöjda med sakernas tillstånd fram till det att exploateringen kom i gång. Inte heller denna är jag emot. Det klart att vi Västeråsare ska bo sjönära när vi en gång har den möjligheten. Men smakar det så kostar det, och i kostnaden ingår omlokaliseringen av fritidsbåtsanläggningarna."

Pinja

Tyrkfel...

av Tomas E @, lördag, februari 06, 2010, 19:14 (5200 dagar sedan) @ Pinja

Skall vi dessutom betala för exploateringen Mälarstränderna för bostadsbyggande.

Kanske går att rätt per telefon eller mejl?

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

Avatar

Tyrkfel...

av Pinja @, Västerås, lördag, februari 06, 2010, 20:21 (5200 dagar sedan) @ Tomas E

Oj oj oj

Nu kommer de inte att ta in den. "exploateringen av Mälarstränderna för bostadsbyggande" skrev jag i tanken.

Har Tomas E förövrigt några åsikter i frågan, dvs: Staden vill bygga på Mälarstränder men det ligger fritidsbåtsanläggningar i vägen. Man bygger nya och ställer ut räkningen på fritidsbåtsanläggningarnas nyttjare. I mina ögon är det, som jag skriver, en exploateringskostnad för tomterna. Eller åtminstone en förhandlingssak.

Pinja

Tyrkfel...

av Tomas E @, måndag, februari 08, 2010, 10:52 (5198 dagar sedan) @ Pinja

Har Tomas E förövrigt några åsikter i frågan, dvs: Staden vill bygga på Mälarstränder men det ligger fritidsbåtsanläggningar i vägen. Man bygger nya och ställer ut räkningen på fritidsbåtsanläggningarnas nyttjare. I mina ögon är det, som jag skriver, en exploateringskostnad för tomterna. Eller åtminstone en förhandlingssak.

1) Jag tycker att man ska vara väldigt försiktig med att bygga vid stränder överhuvudtaget, även i stadsmiljö.

2) Båthamnar, om de ligger rätt, kan ses som något som tillför staden något.

3) Visst kan man betrakta den påtvingade flytten som en exploateringskostnad som borde drabba tomterna. Om arrendetiden har gått ut har ni väl inget formellt att sätta emot och huruvida det går att förhandla beror helt och hållet på hur mycket tjänstemän och politiker känner för er sak. Som jämförelse kan jag nämna att jag känner till en tennishall, som ägs och drivs helt privat av en förening, men som ligger på kommunal mark med arrendekontrakt. Det Stora Byggbolaget vill bygga bostäder på marken, t o m innan arrendekontraktet löpt ut (vilket det gör rätt snart i a f). En överenskommelse om gratis flytt till av byggbolaget finansierad nybyggd (och större!) hall är på väg. Jag följer förhandlingarna på rätt långt avstånd, men det har aldrig varit något snack om att verksamheten skulle tvingas upphöra. En förmildrande omständighet är antagligen att föreningen har en mycket omfattande ungdomsverksamhet.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

Avatar

Tyrkfel...

av Pinja @, Västerås, onsdag, februari 10, 2010, 16:42 (5196 dagar sedan) @ Tomas E

Oj, jag upptäckte inte att du svarat. Det är svårare att göra det här på Nyplanket tycker jag, även med sortering efter senaste svar inställd.

Insändaren togs inte in, konstigt nog. Båthamnarna det rör sig om är kommunala även de, så man kan göra hur man vill. Vilken politisk färg som styr tycks inte spela någon roll för denna typ av frågor. När man väl kommit till makten är trycket från byggindustrin tydligen övermäktigt för vem det vara månde.

Pinja

Tyrkfel...

av naffatS, onsdag, februari 10, 2010, 20:17 (5196 dagar sedan) @ Pinja

Det vet ni väl - En handling som är ekonomiskt försvarbar kan alltid, i efterhand, göras moraliskt försvarbar.

Staffan

Avatar

VLT

av Pinja @, Västerås, lördag, februari 13, 2010, 13:20 (5193 dagar sedan) @ naffatS

Tog in min insändare trots allt. Man sparar tydligen kvalitetsinläggen till lördagar då man har fler läsare. ;-)

Vad har jag uppnått med min kverulans. Tja, några ryggdunkningar nere i hamnen kanske, men knappast mer.

Pinja

RSS-feed av trådar
powered by my little forum