Avatar

Trängselskatt

av Lasse L ⌂, Göteborg, lördag, februari 06, 2010, 20:39 (5200 dagar sedan)

Det är för dj... att trafik från exv. Malmö-Oslo skall behöva betala för att på E6 köra igenom Blöteborg.
Det "blåa" allternativet http://www.vv.se/PageFiles/26246/betalstationernas_placering.pdf?epslanguage=sv

Öppet brev till Göteborgs kommunalråd

Att enbart införa trängselavgifter i Göteborg utan att rådfråga vad medborgarna anser om detta är inte demokrati. Göteborg borde åtminstone få en folkomröstning om detta så att medborgarna får säga sin åsikt innan beslut fattas. Detta beslut påverkar en stor mängd människors mobilitet. Mer på

http://upprop.nu/RQVH

--
http://www.lasselundell.se

Avatar

Trängselskatt

av Seawolf @, lördag, februari 06, 2010, 22:46 (5200 dagar sedan) @ Lasse L

Först vägrar riks- och lokalpolitikerna att bygga ut vägnätet i Göteborg i takt med trafiken, trots att mycket mera skatter tas ut från biltrafiken än vad den kostar. Och Göteborg har heller aldrig fått statsbidrag för tunnelbana vilket Stockholm fick på sin tid.

Sen jobbar de häcken av sig för att förtäta de större städerna, genom att bygga mer och mer, ju centralare desto bättre.

Det är i och för sig MYCKET motiverat med trängselskatt, men då skall den läggas på alla arbetsplatser som trängs i centrum så att orsaken till trängseln motverkas. Inte på dem som oförskyllt drabbas av trängseln!

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Avatar

Trängselskatt

av Håkan, Göteborg, söndag, februari 07, 2010, 09:40 (5200 dagar sedan) @ Seawolf

Falskheten i detta med trängselskatt så som den nu verkar att bli utformad bevisas av att det är den centrala delen av staden man vill minska biltrafiken i - men att det också skall kosta pengar att köra över Älvsborgsbron flera kilometer väster om centrala staden, och helt utanför det slutna området med betalstationer i centrum.

Älvsborgsbron är en del av ringleden förbi Göteborg, och denna ringled byggdes för några årtionden sedan just för att avlasta centrala staden från trafik.
Nu motiveras betalstationen på Älvsborgsbron med att en massa bilister annars skulle "smita" från trängselskatten genom att använda ringleden i stället för att köra genom centrala staden.

Nuff said.

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum