Avatar

28

av Håkan, Göteborg, fredag, mars 12, 2010, 18:57 (5179 dagar sedan)

Grader Celsius är det just nu i Singapore, lokal tid cirka två på natten.

Kan vara bra att veta.

Håkan

Avatar

28

av morpheus, fredag, mars 12, 2010, 19:18 (5179 dagar sedan) @ Håkan

Bara om man ska dit och tänker på att ta med badbyxor och solskyddsolja.:-)
När det är det här så ska jag börja fundera på badbyxorna iallafall.

Avatar

28

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, fredag, mars 12, 2010, 19:31 (5179 dagar sedan) @ morpheus

Raffles!

mvh Sven-Barry (Har bara fått tre å femtio)

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो

Avatar

27,9 F

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, fredag, mars 12, 2010, 19:38 (5179 dagar sedan) @ S-B A-son

Om ni ska till Singapore Slim, tänk på att inte stoppa potatisen där bak i badbyxorna. Det kan ge helt fel reaktioner! :-D

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

27,9 F

av Håkan, Göteborg, fredag, mars 12, 2010, 20:02 (5179 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Än värre reaktioner blir det om man stoppar en potatis innanför badbyxorna därfram och sedan går omkring, Ljusne.

Skulle förstås vara en sån där en-gång-i-livet-grej att göra det med en Singapore Sling i handen på Hotel Raffles, vid poolen.
Hmmm...

Håkan
Knöl

Avatar

27,9 F

av Pinja @, Västerås, fredag, mars 12, 2010, 21:01 (5179 dagar sedan) @ Håkan

Raffles är ju renoverat numera, tror det var på 90-talet de gjorde det. Innan dess kunde man ta än öl och tro sig få träffa Biggles vilken minut som hellst, vilken stämning.

Pinja

Avatar

27,9 F

av Håkan, Göteborg, fredag, mars 12, 2010, 21:40 (5179 dagar sedan) @ Pinja

Var där första gången -88, Pinja, och då var hotellet och anläggningen just sådär gammaldags häftigt Biggles och tropikhjälmig, men den där singaporeslingen är minst sagt övervärderad och bara jolmig.
Senaste gången jag var i Lejonstaden var -98 och man höll man på med ombyggnader av Raffles och jag tyckte stället var OK men inte mer.
Och Singaporeslingen måste man ju ha bara för att man skall ha en sån fast den är jolmig, de lär servera några tusen varje dag.

Skall bli kul att se vad som hänt i Singapore sedan sist. Skall naturligtvis ha en jolm också.
Fast flygresan blir nog seg. 12 timmar nonstop i luften...

Håkan
Håhåjaja

WTF?

av fyrvaktarn, fredag, mars 12, 2010, 22:26 (5179 dagar sedan) @ S-B A-son

Just som jag tänkte skriva här för första gången på eoner så märker jag att alla börsnissars Nemesis har återvänt från de sälla jaktmarkerna?! Blir nog bäst för hälsan att fortsätta ligga lågt.

-fyrvaktarn
S-B smygdiggare

Avatar

WTF?

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, lördag, mars 13, 2010, 14:33 (5178 dagar sedan) @ fyrvaktarn
Ändrad av S-B A-son, lördag, mars 13, 2010, 14:45

Nej fyrvaktarn, låt inte mig hindra dig att skriva!

Du har fått mig att inse att ekonomen, denne tråkige figur som oftast härjar i undervegetation och bland avskräde, så långt från idéer, visioner och god smak en människa kan komma, möjligtvis i sin smaklösa krets härbärgerar en och annan som i ett annat och bättre samhälle hade kunnat vara ingenjör, författare eller musikant!

mvh Sven-Barry - har alltid gillat fyrar och dess tillskyndare

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो

Avatar

WTF?

av Håkan, Göteborg, lördag, mars 13, 2010, 16:25 (5178 dagar sedan) @ S-B A-son

Sven-Barry är återupstånden från de döda.
Snart är han Plankgud och jag är hans Profet.

Låtom oss blänga.
Amen.

Håkan

Avatar

28 och lite till...

av Rövarn ⌂ @, fredag, mars 12, 2010, 20:54 (5179 dagar sedan) @ Håkan

... grader är nästan lika mycket som det är i huset här, drängen, som har uppgiften att sköta kaminen, ska strax gå och kommer inte tillbaka förrän imorgon, så han har eldat utav bara hel_ite.

I övrig kan väl nämnas att frun i huset inte är hemma och hon har barnen med sig så jag har det vääldigt behagligt när jag går omkring utan att bära något klädesplagg på överkroppen. Så snart drängen gett sig av tar jag även av beklädnaden nertill och behåller bara det allra nödvändigaste för att skyla vitala delar, man vill ju inte skrämma en eventuell besökare. När detta inträffar kommer jag att plocka fram krafsen och sätta mig tillrätta i en behaglig soffa och njuta en lång stund genom att dra dess rivande, kittlande fingrar sakta fram och åter... över ryggen och än en gång försöka minnas hur söndagskvällen egentligen slutade.

Varför är det gott att äta jordnötter i samband med att man dricker pilsner och varför kallas dessa bönor för nötter? Det skulle man ju kunna fråga sig, men det gör inte jag.

En försäljare, en käck kvinna som uppgav sig vara från Vattenfall ringde nyss, jag är inte riktigt på humör för att prata elavtal (Walters fel?) och snäste av henne med att jag betalar hellre 375 kronor mer om året, det var vad hon kunde erbjuda, i fast avgift än att sitta och jämföra alla elbolags priser på min, begränsade, fritid. Hon kontrade med att det är därför hon ringer så att jag ska slippa sitta och jämföra och uppmanade mig att hämta senaste fakturan från mitt elbolag. Jaha, sa jag då, så Ni är billigast i Sverige på el, sen inledde jag en monolog där jag förklarade att om jag ska jämföra priser på el, bankränta, bilförsäkring, hemförsäkring, ja allt som man måste ha för att få leva i detta land, då skulle hela min fritid gå åt endast till detta. Hon lyssnade tålmodigt och försökte på något ställe flika in ett: ja, men! men jag ångade på. Till slut hade jag inte mer att säga så det blev tyst ett par sekunder, då sade hon: -Så Du är inte intresserad av mitt erbjundande då?

Jag bad om ursäkt för att jag varit en aning vass i tonen , då sade hon med skratt i rösten: det gör inget, jag tar kvällen nu och har fått något att berätta för kompisarna i helgen, ha en riktigt trevlig helg! Jag önskade henne detsamma med ett litet konstlat skratt.

Men visst är det så, att ska man leva billigt får man offra fritid på att hitta ett bättre alternativ än vad man har? Ska man värdera sin oskattade tid i pengar tror jag inte man vinner speciellt mycket på att jaga det, för dagen, billigaste alternativet, även om det handlar om "försäljare" som ringer upp, tiden i telefon samt att kolla om de verlkligen är billigast går ju åt. Nästa gång ska jag använda Seinfeld-metoden när de ringer en vardagskväll -Nä, tyvärr är jag upptagen just nu, men ge mig ditt nummer så ringer jag upp på lördag när jag är ledig.

Jobb... Jag hade oerhört sköna dagar då vi åkte till Storstan och tillbaka, för min del innebar det tre lediga dagar. Tyvärr räcker inte det för mig. Jag hade bestämt att hela vecka 12 skulle jag vara ledig, då har jag min ledighet från mitt ordinarie jobb i nio dagar. Nu blev det så, en kollega frågade om jag kunde jobba åt honom onsdag och torsdag (vilket innebär 24 timmar i vårt skift) och att min fru, som är arbetslös, fick fullt med timmar just vecka 12 (vad är speciellt med den veckan?) Jag accepterade jobbarkompisens vädjan efterom jag ändå får förpliktelser, det kan vara bra att ha senare. Samtidigt säger deltidschefen att på tisdagen måste han vara borta, så jag har mer eller mindre full vecka där också. Orkar jag några veckor till? Nu är nästa avisering att jag ska vara ledig vecka 15, får se hur bra det går. Väggen närmar sig med stormsteg, är det någon här på planket som vet hur man säger nej...?

När går man in i väggen? Detta är den allvarligaste frågan jag någonsin ställt, oavsett plank! Jag jobbar ca:150%, dels på ett ordinarie jobb, 100% Dels på ett deltidsjobb, vilket kan bli lite olika, upp till 60% vissa veckor och till och med månader... Hur känner man gränsen? Jag upplever mig själv som normal, jag tror krafsgänget upplevde mig som relativt onykter men ändå normal, så de som var med på krafset kanske inte ska svara... men Ni andra, var går gränsen för att "gå i väggen", vilket jag själv inte tycker är en sjukdom, men är jag nu på väg att få en konkret bekräftelse på att det är så. Det jag hittills upplever som jobbigast i sammanhanget är de nära och kära som hela tiden påstår att "lugnar Du inte ner dig går Du snart i väggen"!

Vilket positivt bemötande, när man redan känner att det håller på att barka åt hel_ete! Jag vet ju ändå själv att jag inte riktigt hinner med, att få den feedbak då underlättar ju inte precis... Eller är jag redan så klistrad i väggen så att jag inte ser...?

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:

cool it

av Walter Mitty, fredag, mars 12, 2010, 21:23 (5179 dagar sedan) @ Rövarn

Alltså,

Komma här och säga något om att jag skulle ha varit inne på elavtal ... nej nej.

Men, det är trevligt att se att det är lite jobbigt för dig också R, när familjen är borta. Du vänjer dg ... nog inte.

Väggen, tja. Du får väl finna din stil och få den accepterad. Det finns inga allmänna recept, oavsett vad förståsigpåare säger.
Det är inget fel att jobba 150%, bara man fixar att puzzla ihop det hela. Men ... ta tillvara själva livet, det finns bara ett för var och en.
Kan du ta hand om barn, familj och ändå jobba - kör på. Se till så att du inte missar det som är viktigt - närområdet, familjen, ... och allt.

/Walter
livsstilsfilosof

Avatar

cool it

av Rövarn ⌂ @, fredag, mars 12, 2010, 21:52 (5179 dagar sedan) @ Walter Mitty

Alltså,

Komma här och säga något om att jag skulle ha varit inne på elavtal ... nej nej.

nej, inte elavtal, Du bollade bort mig med enheterna! ;)

Men, det är trevligt att se att det är lite jobbigt för dig också R, när familjen är borta. Du vänjer dg ... nog inte.

Troligen inte, skönt för stunden betyder inte evig skönhet...

Väggen, tja. Du får väl finna din stil och få den accepterad. Det finns inga allmänna recept, oavsett vad förståsigpåare säger.
Det är inget fel att jobba 150%, bara man fixar att puzzla ihop det hela. Men ... ta tillvara själva livet, det finns bara ett för var och en.
Kan du ta hand om barn, familj och ändå jobba - kör på. Se till så att du inte missar det som är viktigt - närområdet, familjen, ... och allt.

Men när man ser att någonting går fel? Hur gör man då, experten?


/Walter
livsstilsfilosof

Hade Du inte varit så oerhört arrogant hade jag redan från början frågat dig om råd!

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:

cool it

av Walter Mitty, lördag, mars 13, 2010, 09:22 (5178 dagar sedan) @ Rövarn

nej, inte elavtal, Du bollade bort mig med enheterna! ;)

mja,

Men när man ser att någonting går fel? Hur gör man då, experten?

Ser du att något är fel måste du stoppa / växla ner medan tid är. Det är det enda som kan sägas här.

Hade Du inte varit så oerhört arrogant hade jag redan från början frågat dig om råd!

mja igen. Från Wiki hämtar vi

Som upplevs (alltför) otrevlig, intresserad av sig själv och ointresserad av andra individer och deras ståndpunkter, ibland rent överlägsen och föraktande andra individer eller deras ståndpunkter

vilket inte alls träffar rätt (många brister har jag, men inte arrogans).

Kanske skall hela inlägget ses i ljuset av en ensam Rövare, i bara underkläderna, språkandes med avlägsna röster ...?

Nu, när dagen spritt sitt ljus över tillvaron ser kanske allt lite bättre ut?
Hoppas det.

Får jag föreslå en sväng ner om hamnen, och lite skak i pressen? Kanske kolla batteriet, och planera hur snö skall tas bort så att arbetet kan börja?

Walter

PS: det där med krafs var obegripligt

Avatar

cool it

av Håkan, Göteborg, lördag, mars 13, 2010, 09:34 (5178 dagar sedan) @ Walter Mitty

"Får jag föreslå en sväng ner om hamnen, och lite skak i pressen? Kanske kolla batteriet, och planera hur snö skall tas bort så att arbetet kan börja?"
Skrev Walter Mitty.

Det är just det, Walter Mitty, att man både vill och vet att man borde men kommer ändå inte iväg ner till hamnen och båten. För att man har den där väggen framför sig.

Men hur förklara det för folk, de flesta tror ju bara det handlar om att rycka upp sig, liksom du tycks tro.
Men arrogant är du inte, där har Rövarn nog fel. Jag tycker du är rätt kul ofta och skulle gärna ge dig en krafs vid tillfälle, med tillhörande förklaring hur den användes på egna och andras åsikter.

Håkan

Avatar

cool it

av Rövarn ⌂ @, lördag, mars 13, 2010, 11:08 (5178 dagar sedan) @ Håkan

"Får jag föreslå en sväng ner om hamnen, och lite skak i pressen? Kanske kolla batteriet, och planera hur snö skall tas bort så att arbetet kan börja?"
Skrev Walter Mitty.

Det är just det, Walter Mitty, att man både vill och vet att man borde men kommer ändå inte iväg ner till hamnen och båten. För att man har den där väggen framför sig.

Men hur förklara det för folk, de flesta tror ju bara det handlar om att rycka upp sig, liksom du tycks tro.

Det där "vill och borde" har i mitt fall nu förvandlats till ett "måste" och det är ännu värre för själen, särskilt när man ser att den lediga tid som finns nätt och jämt räcker till att återhämta kroppen...

Men arrogant är du inte, där har Rövarn nog fel. Jag tycker du är rätt kul ofta och skulle gärna ge dig en krafs vid tillfälle, med tillhörande förklaring hur den användes på egna och andras åsikter.

Håkan

Visst är det så, ibland slinker felaktigheterna ur även den bäste... ;)

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:

cool it

av Walter Mitty, lördag, mars 13, 2010, 13:22 (5178 dagar sedan) @ Rövarn

Det är just det, Walter Mitty, att man både vill och vet att man borde men kommer ändå inte iväg ner till hamnen och båten. För att man har den där väggen framför sig.

Men hur förklara det för folk, de flesta tror ju bara det handlar om att rycka upp sig, liksom du tycks tro.

Nejnej, här har Håkan missuppfattat. Jag menar inte alls något åt hållet "rycka upp sig". Förslaget med en runda ner till hamnen var mest som en avledande manöver, det går bra med i stort sett vadsomhelst.

Det där "vill och borde" har i mitt fall nu förvandlats till ett "måste" och det är ännu värre för själen, särskilt när man ser att den lediga tid som finns nätt och jämt räcker till att återhämta kroppen...

Detta, Rövarn, låter inte kul. Bra att du är klar över det. Som sagt, detta är inte platsen ...(och, jag är inte experten).

Visst är det så, ibland slinker felaktigheterna ur även den bäste... ;)

visst.

Avatar

cool it

av Rövarn ⌂ @, lördag, mars 13, 2010, 15:43 (5178 dagar sedan) @ Walter Mitty

Detta, Rövarn, låter inte kul. Bra att du är klar över det. Som sagt, detta är inte platsen ...(och, jag är inte experten).

Jag tror inte jag behöver anlita experthjälp ännu.

Med anledning av en annan intressant båttråd så sitter jag förresten nu (på min ynkliga lediga tid, ska på mitt ordinarie jobb imorgon) med en dator där det ska installeras lite program och mail mm. Jag reagerade över att processorfläken jobbade väldigt oregelbundet och ofta gick upp på högvarv trots moderat belastning, så jag öppnade sidostycket på lådan. Uj, så den såg ut! Killen jag gör jobbet åt har nyligen köpt datorn av en som jag vet röker inomhus, här ser man tydligt effekten av rökning! Det går inte att dammsuga, utan man får ta hjälp av en, i mitt fall, en tandborste för att få bort skiten. Det riktigt kletar fast i fläktar och kylflänsar, efter rensningen går fläkten på halvfart, även under processorbelastning.
[image]

[image]

[image]
Trots denna vetskap fortsätter jag med denna oerhört onödiga och dyra last, dock aldrig inomhus... :(

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:

Avatar

cool it

av morpheus, lördag, mars 13, 2010, 16:02 (5178 dagar sedan) @ Rövarn

Undrar hur det ser ut i lungorna på killen? eller inte förresten:-(
Hade någon uppfunnit cigaretten idag så hade vederbörande fått fängelse.

Avatar

cool it

av Rövarn ⌂ @, fredag, mars 12, 2010, 22:12 (5179 dagar sedan) @ Walter Mitty

Alltså,

Komma här och säga något om att jag skulle ha varit inne på elavtal ... nej nej.

Krafset då?

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:

Avatar

28 och lite till...

av Håkan, Göteborg, fredag, mars 12, 2010, 21:25 (5179 dagar sedan) @ Rövarn

Vecka 12 är veckan innan påsk, Rövarn, kanske därför en massa skall göras färdigt då och några kanske hellre vill ta sig tidig ledighet och försöker få dig att ta över. "Skjut inte upp till morgondagen vad du kan få någon annan att göra i dag..."
Själv skall jag den veckan och påskveckan till ett 28gradigt ställe vilket väl några gissat, ville som vanligt få krafsarnas tröst och stöd i min tunga livslott.

När man går i väggen vet man inte Rövarn. Har inte mycket att göra med om man har ett intressant arbete eller ej, eller om det är rutinmässigt eller oförutsebart, eller om man är så kallad duktig.
Det är de sammanlagda effekterna av allt man upplever och har att hantera i livet och hur dessa effekter år efter år adderas som det handlar om.
Men vad som till sist får en att ta slut är omöjligt att förutse.

Det är bara för att det är konsekvenserna för ens jobb som är de tydligaste och ekonomiskt de svåraste som man oftast förknippar det här med att gå i väggen med folks arbete.
Men processen märks långt innan, ofta åratal innan, på många andra sätt som exempelvis brist på energi, skjuta upp saker till morgondagen, håglöshet.
Dammråttor. Plankmissbruk. Drömmar om långfärder till havs.

Ett sätt att skjuta väggen längre bort är att våga berätta om det, Rövarn.
Som du gör nu. Och jag.

Håkan

Avatar

28 och lite till...

av Rövarn ⌂ @, fredag, mars 12, 2010, 21:39 (5179 dagar sedan) @ Håkan

Berättade gjorde jag, det lättade mitt hjära samtidigt som jag skickade inlägget, men! Men fanns det inte andra frågor i mitt inlägg? Eller är livet så jävla viktigt att inget annat får komma emellan?

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:

Avatar

väggen

av morpheus, fredag, mars 12, 2010, 21:31 (5179 dagar sedan) @ Rövarn

"Väggen" närmar sig då du känner obehag inför att gå till jobbet på allvar.
Inte det vanliga måndagspirret att semestern är slut för tidigt utan det där riktigt jobbiga, eller att du knappt orkar ta dig ur sängen eller inte bryr dig om att gå till jobbet den dagen för att du känner efter om du inte mår lite dåligt ändå. Att jobba närmare 200 % håller inte i längden, jag vet av egen erfarenhet att det inte gör så. Jag hade på 90-talet efter en skilsmässa en period då jag jobbade mig ur känslostormarna som uppstod. Jag körde tidningar nattetid och hade ett 7-4 jobb dagtid, detta höll på att ta knäcken på mig då. Det var inte för pengarna jag arbetade 16 timmar om dygnet utan för att skingra tankarna. Sådant håller inte i längden, jag höll på att sabba det för mig i trafiken och även för jobbarkompisarna på Volvo där jag då somnade på rasterna hela tiden.

Innan jag tog det jobbet jag nu har jobbade jag som trafikledare på ett större åkeri här i Göteborg. Vis av erfarenheten från den gamla tiden kände jag att det åter var nära, när man blir väckt mitt i natten av chaufförer som frågade var säkringarna satt för att halvljuset slocknade, samma morgon kunde 2 chaufförer ringa och sjukanmäla sig. Jag arbetade närmare 55-60 timmar per vecka innan jag satte mig ner och frågade mig själv om det var värt detta?

Nu är jag "vanlig" chaufför igen och lycklig med det. 7-16 sedan är det inte mitt problem längre. Då åker jag ut till båten och tar en tur på ett par timmar för att rensa hjärnan.:-D plötsligt är hela dagen räddad.

Avatar

väggen

av Rövarn ⌂ @, fredag, mars 12, 2010, 21:36 (5179 dagar sedan) @ morpheus

Båten ja, den har jag ju också... Utöver allt annat :(

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:

Avatar

28 och lite till...

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, lördag, mars 13, 2010, 10:27 (5178 dagar sedan) @ Rövarn

... grader är nästan lika mycket som det är i huset här, drängen, som har uppgiften att sköta kaminen, ska strax gå och kommer inte tillbaka förrän imorgon, så han har eldat utav bara hel_ite.

I övrig kan väl nämnas att frun i huset inte är hemma och hon har barnen med sig så jag har det vääldigt behagligt när jag går omkring utan att bära något klädesplagg på överkroppen. Så snart drängen gett sig av tar jag även av beklädnaden nertill och behåller bara det allra nödvändigaste för att skyla vitala delar, man vill ju inte skrämma en eventuell besökare. När detta inträffar kommer jag att plocka fram krafsen och sätta mig tillrätta i en behaglig soffa och njuta en lång stund genom att dra dess rivande, kittlande fingrar sakta fram och åter... över ryggen och än en gång försöka minnas hur söndagskvällen egentligen slutade.

Varför är det gott att äta jordnötter i samband med att man dricker pilsner och varför kallas dessa bönor för nötter? Det skulle man ju kunna fråga sig, men det gör inte jag.

En försäljare, en käck kvinna som uppgav sig vara från Vattenfall ringde nyss, jag är inte riktigt på humör för att prata elavtal (Walters fel?) och snäste av henne med att jag betalar hellre 375 kronor mer om året, det var vad hon kunde erbjuda, i fast avgift än att sitta och jämföra alla elbolags priser på min, begränsade, fritid. Hon kontrade med att det är därför hon ringer så att jag ska slippa sitta och jämföra och uppmanade mig att hämta senaste fakturan från mitt elbolag. Jaha, sa jag då, så Ni är billigast i Sverige på el, sen inledde jag en monolog där jag förklarade att om jag ska jämföra priser på el, bankränta, bilförsäkring, hemförsäkring, ja allt som man måste ha för att få leva i detta land, då skulle hela min fritid gå åt endast till detta. Hon lyssnade tålmodigt och försökte på något ställe flika in ett: ja, men! men jag ångade på. Till slut hade jag inte mer att säga så det blev tyst ett par sekunder, då sade hon: -Så Du är inte intresserad av mitt erbjundande då?

Jag bad om ursäkt för att jag varit en aning vass i tonen , då sade hon med skratt i rösten: det gör inget, jag tar kvällen nu och har fått något att berätta för kompisarna i helgen, ha en riktigt trevlig helg! Jag önskade henne detsamma med ett litet konstlat skratt.

Men visst är det så, att ska man leva billigt får man offra fritid på att hitta ett bättre alternativ än vad man har? Ska man värdera sin oskattade tid i pengar tror jag inte man vinner speciellt mycket på att jaga det, för dagen, billigaste alternativet, även om det handlar om "försäljare" som ringer upp, tiden i telefon samt att kolla om de verlkligen är billigast går ju åt. Nästa gång ska jag använda Seinfeld-metoden när de ringer en vardagskväll -Nä, tyvärr är jag upptagen just nu, men ge mig ditt nummer så ringer jag upp på lördag när jag är ledig.

Jobb... Jag hade oerhört sköna dagar då vi åkte till Storstan och tillbaka, för min del innebar det tre lediga dagar. Tyvärr räcker inte det för mig. Jag hade bestämt att hela vecka 12 skulle jag vara ledig, då har jag min ledighet från mitt ordinarie jobb i nio dagar. Nu blev det så, en kollega frågade om jag kunde jobba åt honom onsdag och torsdag (vilket innebär 24 timmar i vårt skift) och att min fru, som är arbetslös, fick fullt med timmar just vecka 12 (vad är speciellt med den veckan?) Jag accepterade jobbarkompisens vädjan efterom jag ändå får förpliktelser, det kan vara bra att ha senare. Samtidigt säger deltidschefen att på tisdagen måste han vara borta, så jag har mer eller mindre full vecka där också. Orkar jag några veckor till? Nu är nästa avisering att jag ska vara ledig vecka 15, får se hur bra det går. Väggen närmar sig med stormsteg, är det någon här på planket som vet hur man säger nej...?

När går man in i väggen? Detta är den allvarligaste frågan jag någonsin ställt, oavsett plank! Jag jobbar ca:150%, dels på ett ordinarie jobb, 100% Dels på ett deltidsjobb, vilket kan bli lite olika, upp till 60% vissa veckor och till och med månader... Hur känner man gränsen? Jag upplever mig själv som normal, jag tror krafsgänget upplevde mig som relativt onykter men ändå normal, så de som var med på krafset kanske inte ska svara... men Ni andra, var går gränsen för att "gå i väggen", vilket jag själv inte tycker är en sjukdom, men är jag nu på väg att få en konkret bekräftelse på att det är så. Det jag hittills upplever som jobbigast i sammanhanget är de nära och kära som hela tiden påstår att "lugnar Du inte ner dig går Du snart i väggen"!

Vilket positivt bemötande, när man redan känner att det håller på att barka åt hel_ete! Jag vet ju ändå själv att jag inte riktigt hinner med, att få den feedbak då underlättar ju inte precis... Eller är jag redan så klistrad i väggen så att jag inte ser...?

Bra skrivet. Du har nog koll på livet ändå. Och kommer nog att dra i bromsen ang jobbandet, den dag det är nödvändigt. Krafsträffarna är speciella. Vilt främmande båtfreak träffas, och så känns det som om man känt varann i åratal.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

28 och lite till...

av Gert, söndag, mars 14, 2010, 06:36 (5177 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Gå in i väggen... Jag funderar lite över hur textilarbetarna här i mitt Norrköping hade det för hundra år sen. De slet minst 12 timmar om dagen, och det även på lördagarna i helvetesfabriker för svältlöner. På söndagarna var det väl obligatoriskt med ett par timmar i kyrkan...

Tror inte att de ens snuddade vi tanken att "gå i väggen" eller "utbrändhet". De var fullt upptagna med att överleva för sig och sina familjer.

Jag vill dock alls inte förringa Rövarns nuvarande känsla att känna "väggen" komma. Själv är jag ju avtalspanscho med obegränsad fritid, och har det oförskämt bra efter 45 år i saltgruvan. Men det kanske är bra att reflektera lite över hur bra vi trots allt har det numera i vårt lilla välmående hörn av världen...

Avatar

28 och lite till...

av Håkan, Göteborg, söndag, mars 14, 2010, 08:25 (5177 dagar sedan) @ Gert

Ett bra påpekande, Gert.
En orsak att så många i dag blir utbrända är att det rika samhälle vi har kan ta hand om dem. Tidigare svalt man ihjäl om man klappade ihop helt, vilket satte igång en starkare mekanism nämligen överlevnadsinstinkten. Detta innebar naturligtvis inte att folk då igen började må bättre, bara att de så att säga trots allt kom ner till hamnen när de borde. Eller måste.

Nu ska jag ut på en andlig runda, den första på flera månader, jag har blivit alltför rund.

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum