fin, dyr "gammal" båt.....

av ole, lördag, mars 20, 2010, 00:44 (5155 dagar sedan)

Avatar

fin, dyr "gammal" båt.....

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, lördag, mars 20, 2010, 00:54 (5155 dagar sedan) @ ole

Oj, vilken fin inredning, helt nytt, och motorn med. Skulle inte bli förvånad om Cptn G helt plötsligt har köpt den där.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Den där båten

av Josef.S, XXX, lördag, mars 20, 2010, 08:22 (5154 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Om allt detta stämmer så är detta ett klipp. Skulle jag vara så förstörd att jag föredrog segelbåt framom motorbåt så skulle jag slå till.

Avatar

Den där båten

av Perra, Oxelösund, lördag, mars 20, 2010, 13:51 (5154 dagar sedan) @ Josef.S

Nån som är sugen på en riktigt bra båt borde slå till direkt
innan den försvinner...

Den där båten

av Peter K ⌂, Stockholm, lördag, mars 20, 2010, 15:40 (5154 dagar sedan) @ Perra

Nån som är sugen på en riktigt bra båt borde slå till direkt
innan den försvinner...

Den har varit till salu sedan i höstas...

--
So Long, and Thanks for All the Fish

Rena idiotin

av destiny, Limhamn, lördag, mars 20, 2010, 20:03 (5154 dagar sedan) @ Peter K

Vem f.. vill betala över 300 lock för en gammal skuta med hemmagjord inredning
och vem är så korkad att man enl. honom själv renoverar en sådan här gammal holk för 600, den sista idioten vågar inte sätta ut sitt namn ens !! och jag förstår honom !! Hur kan man förgylla en gammal IW.

Avatar

Rena idiotin

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, lördag, mars 20, 2010, 20:45 (5154 dagar sedan) @ destiny

Vem f.. vill betala över 300 lock för en gammal skuta med hemmagjord inredning
och vem är så korkad att man enl. honom själv renoverar en sådan här gammal holk för 600, den sista idioten vågar inte sätta ut sitt namn ens !! och jag förstår honom !! Hur kan man förgylla en gammal IW.

Du som antagligen ser dig själv som mycket intelligent kab väl berätta vad man ska köpa för samma mängd pengar som är så enormt mycket bättre?

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Rena idiotin

av destiny, Limhamn, lördag, mars 20, 2010, 21:15 (5154 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Så du tycker det är helt ok att förgylla en sådan gammal holk och sedan försöker sälja den med sådant snack som Orustkvalitet !!
Låt gammla båtar gå till båtkyrkogården !
Jag har seglat IW 31 på den tiden det begav sig, men jag har inte något
possitivt att tillägga om båttypen.

Om jag blev tvingad att köpa båt för en sådan summa pengar så skulle
det förmodligen bli en leksak tex. en beg. Melges 24.

Avatar

Rena idiotin

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, lördag, mars 20, 2010, 22:51 (5154 dagar sedan) @ destiny

Tssss....
Du måste vara en riktigt supercool seglare du. Säkert stenrik, tänk om jag ändå vore en lika fin person som du. Då skulle vi kanske tillsammans leta upp idioter med gamla segelbåtar och håna dem dubbelt upp för deras fattigdom och underlägsenhet. Vad alla skulle gilla både dig och mig då. :-D

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Rena idiotin

av destiny, Limhamn, lördag, mars 20, 2010, 23:55 (5154 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Du gillar att seglingsintresserade blir lurade att köpa gammalt
djunk !! Är det någon som hånar så är det ........Handlar det om vem som är fin ? Finare ? Finast ?? kom med en förklaring.
Du får förklara ditt resonemang.

Avatar

Rena idioten

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, mars 21, 2010, 08:49 (5153 dagar sedan) @ destiny

Du gillar att seglingsintresserade blir lurade att köpa gammalt
djunk !! Är det någon som hånar så är det ........Handlar det om vem som är fin ? Finare ? Finast ?? kom med en förklaring.
Du får förklara ditt resonemang.

Inte behöver jag förklara mig. Nästan vem som helst kan se att det är en fin inredning i en kaphornkapabel segelbåt. Nästan. Sen finns det en enda stekare-wannabee som vill spela ball och håna båten, och håna de som väljer att segla med en likadan, även om de seglar jorden runt med den. Vad seglar du själv herr Disco? Du som är så klok och rik. Säkert tusen ggr smartare som segelbåtskonstruktör än dumskallarna Sparkman & Stephens.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

rena - vaddå?

av Walter Mitty, söndag, mars 21, 2010, 09:35 (5153 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Mja, det tycks vara läge för lite fakta kryddat med några åsikter:

IW31 ritades mycket riktigt av Sparkman & Stevens i slutet av 60-talet. I stort sett samma design lanserades på andra marknader under andra namn, i Danmark finns det Commander 31 som byggdes av Bianca (de flesta anser Commander31 ett bättre bygge än IW31, Bianca hade ett utomordentligt gott rykte, vilket kanske inte IW riktigt hade).

Designen var en av de som ansågs banbrytande på sin tid: delad undervattenskropp (av kritikerna kallat trasigt underliv, debatten pågår än). Den seglade hyfsat-bra för sin storlek, och hade bra inredning som gav goda innerutrymmen (för sin tid, och jämfört med tidigare konstruktioner).

Joker / Ballad kan sägas vara en efterföljare (vilket inte är någon kritik, inget ovanligt att en framgångsrik design inspirerar), men av detta skall man inte tro att S&S var först.

Båttypen var alltså populär, hävdade sig bra på kappsegling med de regler som gällde då, och kan fortfarande visa framfötterna i en del race, framför allt när det brallar i. Detta senare på grund av att enligt den tidens melodi skulle båtar snarare underriggas än överriggas.
De som mött en Ballad eller en IW31 i en hård kryss, vet att de går bra då. Fast det är lite blött.

So far so good, men på samma sätt som IW31 & Co på sin tid var en ny generation båtar som visade hur nytt kunde vara bättre, så är det nu samma sak när det kommer nya konstruktioner, 40 år senare. De gamla konstruktionerna har svårt att hävda sig mot de nya, både vad gäller fart och bekvämlighet. Som då, finns det de som föredrar den tidigare generationen - vilket väl bara är trevligt.

En kort kommentar om sjövärdighet: Det kan gå att ta ut Ballader / IW31 // på stora äventyr, men oftast anses det att man vinner en hel del i sjövärdighet på att gå upp några snäpp, vid ca 40 ft fås en båt med betydligt högre kapacitet och fart, som dessutom klarar ordentlig sjö betydligt bättre (typiska källor är litteraturen kring Fastnet -79).

Båten som det länkades till har ett väl högt pris, det blir - som Peter K indirekt påpekade (den har varit till salu länge) - svårt att få igen pengarna. Priserna för IW31 varierar efter skick, detta är nog toppnivån.
Det är ur det perspektivet man kan diskutera det förståndiga i sådana omfattande investeringar i en sådan båt (ålder, egenskaper). Redan ur annonsen kan man utläsa att den nuvarande ägaren har föga hopp om att få ut sina investeringar, långt därifrån (säg att båten hade ett värde om 150' innan renovering, efter renovering har då hala kalaset kostat ~800', av det räknar ägaren med att få ut 325', kanske blir det 300' - dvs ca 2/3 av nerlagda kostnader fås inte igen).
Bilderna som finns visar en snygg inredning, gissningsvis något trång med de yttermått som finns.

Är båten värd 300'+ ? Omöjligt att svara på. Resonemanget "köpa likvärdig ny nu" håller inte alls - det finns inte någon liknande ny båtmodell nu. För den som vill ha en ca 30 ft båt, finns det inte så många alternativ. Men det är noterbart att det finns nya båtar i storleksklassen som inte är så förfärligt mycket dyrare.

Nu råder det full frihet på denna marknad, det är inte omöjligt att någon slår till.

Ren idiot?

av cptn G, söndag, mars 21, 2010, 10:24 (5153 dagar sedan) @ Walter Mitty
Ändrad av cptn G, söndag, mars 21, 2010, 10:34

Är det undertecknad som är det? Som seglat sin vackra IW nr 182 i 28 år, alltid tagit bättre höjd och sett de andra båtarna i lä?

Som erfarit i nästan varje hamn hur folk kommit knatande och undrat vad för vacker båt jag har. Som erfarit att inget gått sönder trots våldsamma grundstötningar, att IWn surfar om man själv vågar behålla max segel uppe?

IWn blöt på kryss, jag vet inte det efter att ha seglat moderna båtar med platta rufftak utan lister till nedgången och stora glipor under spayhooden där allt rykvatten rinner ner i ruffen, med svajande kölinfästningar och kursinstabila egenskaper, där den platta bottnen drar ner skum så roderverkan minskar. Med winchar som inte nås från styrplatsen och stora hala durkar som omöjliggör att förflytta sig mellan spis och toa utan att slå sig halvt fördärvad, med stötig gång i sjön och inte en lugn plats ombord att sova på, utan sjökojer etc. Listan kan göras lång.

Det är av den och fler anledningar som Ruskningen avhålles på mässan. Årets mässbåtar uppvisade som vanligt en mängd tossigheter i grundkonstruktion och inte minst utförande. Vi ruskgubbar låter oss inte bländas av två rattar, glansig lack e dyl yta.

Olin Stephens replikerade så sent som strax före sin död - han blev drygt 100 - att IW "still is competitive". IW-varvet ansågs av Olin och Rod S som ett av de få varv de licensierade som byggt exakt efter spantritningarna.

Man bör också känna till att varje enstaka båt inspekterades och godkändes av Rod innan de tilläts levereras till kund.

Det vore roligt att jämföra skicket på min 36-åriga IW idag, med en så småningom 36-årig BDH-båt som byggts den senaste åren. Men BDH menas de vars namn börjar på B, D eller H och som vissa försäkringsbolag vägrar att försäkra. Och varför det kan ni kanske förstå.

Sedan är det en annan sak om någon vill lägga stora belopp på att renovera en gammal "skuta". Det är personligt. Man kommer i a f billigare undan med en äldre båt och varför ha större och dyrare om man inte behöver?

Under åren har Q-RA fått nya segel, ny motor, värmare, fjärrkompass, gps, vhf, konverter, vindservoroder, förbättrat elsystem, madrasser och tyger, livflotte, eltoa bland annat. Hon har också burit mig och besättningar nästan 40.000 M utan problem. Nästan som jorden runt.

I år blir det ny spis, plotter, kortvågsradio, diodlampor och, om jag hinner hitta på en lösning, beslag för gennakerpeke och bogankare. AIS står på önskelistan.

Den viktigaste frågan är dock: vart tänker ni segla? Själv står jag i valet mellan Det Riktiga Havet (enl ljusne) eller upp till Norge. Tja, och därifrån är det inte så långt till whiskyland...

cptn G

[image]

Ren idiot?

av Walter Mitty, söndag, mars 21, 2010, 11:05 (5153 dagar sedan) @ cptn G

Seså Cptn, det är ingen som sagt att någon är idiot i denna tråd, även om det varit på väg ditåt.
I debatten mellan Destiny och Ljusne-Håkan menade Destiny att det var för mycket investering i en så gammal båt, och så kryddade han med idioti.

Men det är klart att det är som du säger, det är personligt. Vill man totalrenovera så må man göra det utan att bli beskylld för något.
Likaså, som du är inne på, under en båts livslängd är den totala investeringen omfattande.

Det är helt riktigt att S&S ställde stora krav på alla de som byggde enligt deras ritningar, ofta talades om inspektion. Det var ett krav S&S hade på alla sina byggen, inte specifikt för IW.
Det är trots det klart att man kan se kvalitetsskillnader mellan olika varv, men ingen större skugga över IW (fast IW40 gick det diverse rykten om, men inte heller det är unikt).

För min del anser jag att det som var utmärkande för S&S var deras totallösningar, från skrov och rigg ner till minsta beslag inombords. Många kända båtdesigners koncentrerar sig på huvudlinjerna, och sedan får varvet lösa detaljerna. Det ger en speciell kvalitet.

Ta inte illa upp för kommentaren om "blöt kryss", det var i sammanhanget "hård kryss", då blir båtar som denna (lite tunga, slutstyva) oundvikligen lite blöta. En lätt, bred, (huvudsakligen formstyv) båt seglas i sådant väder med mindre lutning (för optimal speed), är båten också på modernt maner lite högre, blir den torrare.
Men det är olika sätt att segla, var och en väljer sin melodi.

Däremot ser jag det som helt onödigt att gå till generalangrepp på BDH, både att klumpa ihop dem, och att konfrontera. Att nya konstruktioner har nya egenskaper är inget konstigt, tvärtom.
Jag tror inte att försäkringsbolagen vägrar försäkra, de har sin ekonomi och lägger lätt upp premier efter skadefrekvens och -omfattning (precis som de gör på bilar).

Walter

Avatar

Ren idiot?

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, mars 21, 2010, 11:21 (5153 dagar sedan) @ Walter Mitty

Det är många som hyllar moderna segelbåtars egenskaper i hård sjö, de är mkt bättre än de äldre kraftigare byggda. Fast de aldrig varit ute på atlanten med dem. Märkligt.
Cptn G å andra sidan har seglat både IW31 och moderna plattfotsbåtar på Nordsjön.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Ren idiot?

av Peter K ⌂, Stockholm, söndag, mars 21, 2010, 13:19 (5153 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Det är många som hyllar moderna segelbåtars egenskaper i hård sjö, de är mkt bättre än de äldre kraftigare byggda. Fast de aldrig varit ute på atlanten med dem. Märkligt.

Få personer använder sina båtar så att de måste klara en atlantöverfart, de flesta är som jag - dvs man seglar helst i skärgården i fint väder. Varför man då skall satsa på en tung och underriggad båt (vilket ofta betyder långsam...), det är ungefär lika fiffigt som att köra runt med en terrängmonsterbil typ Hummer på Östermalm i mina ögon.

Att IW31:an är en skönhet råder det inga tvivel om i min bok.

--
So Long, and Thanks for All the Fish

Ren idiot?

av Walter Mitty, söndag, mars 21, 2010, 14:58 (5153 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Det är många som hyllar moderna segelbåtars egenskaper i hård sjö, de är mkt bättre än de äldre kraftigare byggda. Fast de aldrig varit ute på atlanten med dem. Märkligt.
Cptn G å andra sidan har seglat både IW31 och moderna plattfotsbåtar på Nordsjön.

Hm, har det i denna tråd öht taget hyllats moderna båtars egenskaper i hård sjö?
Var får du det från?

Cptn är inte ensam om sina bedrifter på Nordsjön.

/W

Avatar

Ren idiot?

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, mars 21, 2010, 18:46 (5153 dagar sedan) @ Walter Mitty

Det har jag läst massor av gånger, att moderna snabba plattbottnade båtar är bättre att segla över atlanten med eftersom man seglar fortare är risken mindre att hamna i oväder. Det har nog tex Curt Gelin skrivit också.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Ingen idioti

av morpheus, söndag, mars 21, 2010, 19:02 (5153 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Ser man på Volvo Ocean race båtarna så visst är de platta och det mest extrema man kan uppbringa på havet, men de söker upp ovädren för att behålla farten i båtarna. Stiltje är inget man eftersträvar precis. Jag skulle gärna mönstra på en kortare sträcka för att prova på.

http://www.youtube.com/watch?v=43HVwb4JXu4

Marstrand-Stockholm hade varit kul.

Avatar

Ingen idioti

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, mars 21, 2010, 19:08 (5153 dagar sedan) @ morpheus

En Volvo oceanracer är alltså också ett bättre köp än en IW31? Undra hur många som i dag står i det valet o kvalet? :-D

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Ingen idioti

av morpheus, söndag, mars 21, 2010, 19:22 (5153 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Hehe.. som du kanske förstår vill jag inte ha någon av dom, har liksom inte den båtplatsen att de får plats. Inte ens IW:n, men om jag byter upp mig till något annat än den Dominant 78 jag har så blir det nog en Dominant 95, den får precis plats mellan stolparna. 10 x 2,80.

IW annons kritiseras , döda kättaren

av Filip2, söndag, mars 21, 2010, 16:41 (5153 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Varför är vissa så hatiska och går till personangrepp när det inte stämmer med deras egen uppfattning?
Tycker många rader i denna tråd är kränkande och enbart syftar till att trycka ner en person och be den att hålla käften.

Några citat:
”Du som antagligen ser dig själv som mycket intelligent kab ”

”Du måste vara en riktigt supercool seglare du. Säkert stenrik, tänk om jag ändå vore en lika fin person som du.”

”stekare-wannabee som vill spela ball”

”Vad seglar du själv herr Disco?”

”Du som är så klok och rik. Säkert tusen ggr smartare som segelbåtskonstruktör än dumskallarna Sparkman & Stephens.”

Vad är syftet med sådan argumentering?... är det bara skrivet i fyllan o villan så bör kanske en förklaring komma eller?....

Avatar

Två idioter.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, mars 21, 2010, 19:01 (5153 dagar sedan) @ Filip2

Filip2? Du är väl samma geni som herr Disco, samma skarpa hjärna fast olika nick? När ni skriver som ni skriver får ni ju de svar ni får. Det ser ju vem som helst. Precis som att annonsören är ute för att lura på en IW31 på nån som egentligen redan har bestämt sig för en liten dagracer. Tänk om alla skulle lyssna på en pajas som säger att gamla segelbåtar måste till kyrkogården.
Ni två (du) verkar hundra ggr mer blåsta än det lilla jag skrivit, ni borde ställa upp i en tävling. Sök in till riksdan och lägg in en lagförslag att alla båtar äldre än 25 år omdelbart ska huggas upp. Gå ut i tidningarna med det, ni får ju säkert massor av anhängare, och hela svenska folket kommer att skratta åt mig för att jag är så dum så jag tror att båtarna fortfarande fungerar fast S&S konstruerade dem. :-D
Det där med att en 40 fots segelbåt är ett bättre val än en 31 fots var nästan lika genialt det. Applåderar er! :-D

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Två idioter.

av Filip2, söndag, mars 21, 2010, 19:17 (5153 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan
Ändrad av Filip2, söndag, mars 21, 2010, 19:39

Vad är problemet?....jag har absolut inget mot annonsen och tycker den mycket väl är en prisvärd båt..skulle inte ha något emot av att äga den.....varför är du så agressiv och attackerar folk?...tänk det kanske bara finns en idiot?

Två idioter.

av Filip2, söndag, mars 21, 2010, 19:58 (5153 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

"Filip2? Du är väl samma geni som herr Disco, samma skarpa hjärna fast olika nick? När ni skriver som ni skriver får ni ju de svar ni får. Det ser ju vem som helst. Precis som att annonsören är ute för att lura på en IW31 på nån som egentligen redan har bestämt sig för en liten dagracer. Tänk om alla skulle lyssna på en pajas som säger att gamla segelbåtar måste till kyrkogården.
Ni två (du) verkar hundra ggr mer blåsta än det lilla jag skrivit, ni borde ställa upp i en tävling. Sök in till riksdan och lägg in en lagförslag att alla båtar äldre än 25 år omdelbart ska huggas upp. Gå ut i tidningarna med det, ni får ju säkert massor av anhängare, och hela svenska folket kommer att skratta åt mig för att jag är så dum så jag tror att båtarna fortfarande fungerar fast S&S konstruerade dem.
Det där med att en 40 fots segelbåt är ett bättre val än en 31 fots var nästan lika genialt det. Applåderar er! "

Är du full?:-D eller bara dum i huvudet? Inget av det du skriver har jag påstått...har själv ägd många gamla fina båtar och jag önskar dom ett långt liv

Avatar

Två idioter.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, mars 21, 2010, 20:22 (5153 dagar sedan) @ Filip2

Full? Jag skiter väl i er. Är du två olika så grattis till det.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Två idioter.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, söndag, mars 21, 2010, 20:26 (5153 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Haha fy fan vilken tråd. Piggar upp lite i alla fall.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

En idiot.

av Filip2, söndag, mars 21, 2010, 21:21 (5153 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

"Haha fy fan vilken tråd. Piggar upp lite i alla fall."

Ljusne....Mej piggar det inte upp...det är enbart sorgligt..man bör inte slänga ur sej vad som helst och angripa personer personligen och fabulera deras åsikter som sanningar och sen argumentera mot deras (dina egna) påståenden...det är lågt..det gör man i politiken.
Fortfarande undrar jag varför du är så aggresiv och går så ofta till personligt angrepp?....vad är ditt syfte?

Avatar

Idiot.2

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, måndag, mars 22, 2010, 09:53 (5152 dagar sedan) @ Filip2

"Haha fy fan vilken tråd. Piggar upp lite i alla fall."

Ljusne....Mej piggar det inte upp...det är enbart sorgligt..man bör inte slänga ur sej vad som helst och angripa personer personligen och fabulera deras åsikter som sanningar och sen argumentera mot deras (dina egna) påståenden...det är lågt..det gör man i politiken.
Fortfarande undrar jag varför du är så aggresiv och går så ofta till personligt angrepp?....vad är ditt syfte?

Jag gillar inte när man hånar personers båtval och själ vill framstå som en finare, rikare och klokare person. Alla andra skiter i inlägg av destinys kaliber, men jag brukar roa mig med att svara i samma stil. Det finns väl många som lägger ner stora jobb på att renovera gamla bilar och hus med. Är de också idioter?
Och föresten vaddå sanningar? Är du på riktigt så stendum att du inte fattar grov ironi? Du är väl det. Synd om dig då, beklagar verkilgen.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Idiot.2

av Filip2, måndag, mars 22, 2010, 17:00 (5152 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

"Haha fy fan vilken tråd. Piggar upp lite i alla fall."

Ljusne....Mej piggar det inte upp...det är enbart sorgligt..man bör inte slänga ur sej vad som helst och angripa personer personligen och fabulera deras åsikter som sanningar och sen argumentera mot deras (dina egna) påståenden...det är lågt..det gör man i politiken.
Fortfarande undrar jag varför du är så aggresiv och går så ofta till personligt angrepp?....vad är ditt syfte?


Jag gillar inte när man hånar personers båtval och själ vill framstå som en finare, rikare och klokare person. Alla andra skiter i inlägg av destinys kaliber, men jag brukar roa mig med att svara i samma stil. Det finns väl många som lägger ner stora jobb på att renovera gamla bilar och hus med. Är de också idioter?
Och föresten vaddå sanningar? Är du på riktigt så stendum att du inte fattar grov ironi? Du är väl det. Synd om dig då, beklagar verkilgen.

Ljusne:
Lägg inte nån åsikt på mej som jag inte har och försök inte vinna poäng på det. Jag hedrar dom som renoverar gamla bilar, gamla båtar och rustar upp kåkar, jag gör det själv…varför ska jag försvara påståenden som du säger om mej som inte är sant...varför hittar du på saker hela tiden?
Du.. folk som vill döda andra och går på person istället för sak när argumenten inte räcker till är däremot ena fega typer..
Tycker du hade väldigt fina slutord …och nu vet jag mycket om mej själv som jag själv inte visste.. jag är dum i huvudet, är fin, rik disco bla bla bla bla bla …att du orkar hålla på…och varför håller du på med det?…känner du dej inte nöjd med tillvaron?….

Avatar

Disco

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, måndag, mars 22, 2010, 17:02 (5152 dagar sedan) @ Filip2

Det var inte du som fick heta Disco. Läs ordentligt.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Disco

av Filip2, måndag, mars 22, 2010, 18:06 (5152 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Det var inte du som fick heta Disco. Läs ordentligt.

Är du så jäkla puckad så du inte vet vad du skriver
Du har ju skrivit att jag är samma "geni" som herr disco
har du inte vuxit ur småskolan?

Avatar

Disco

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, måndag, mars 22, 2010, 19:53 (5152 dagar sedan) @ Filip2

Ja Disco.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Disco

av T, Cape Dog, måndag, mars 22, 2010, 20:30 (5152 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Har du gått i barndom?

:eek:
/T

--
Högfärdig och intolerant

Disco

av Filip2, måndag, mars 22, 2010, 21:02 (5152 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Ja Disco.

Hoppas du har tid att plocka vitsippor och inte terra nån annan för deras åsikt... alla uppfattar inte dina påhopp som skämt och ironi (men dom är ju dumma i huvudet..eller hur?)..Nästa gång kanske du kan stå för vad du skrivit.

Avatar

Disco

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, måndag, mars 22, 2010, 21:59 (5152 dagar sedan) @ Filip2

Ja Disco. Det var i barndomen. Nej ingen Disco, yes we have no bananas

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

En idiot

av Filip2, måndag, mars 22, 2010, 22:27 (5152 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Ja Disco. Det var i barndomen. Nej ingen Disco, yes we have no bananas

Är du full?:-P

Avatar

En idiot

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, tisdag, mars 23, 2010, 00:10 (5152 dagar sedan) @ Filip2

spdif in, spdif out.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

En idiot

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, tisdag, mars 23, 2010, 00:37 (5152 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

B3, L100.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Hjärtat

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, söndag, mars 21, 2010, 10:53 (5153 dagar sedan) @ destiny

En båt måste man köpa med minst 50% hjärta. Den som bara använder hjärnan kommer garanterat att bli besviken.

Det verkar signaturen destiny inte ha förstått.

Att jämföra två så olika båtar som Melges 24 och IW31 tyder på, ja ... brist på proteinrik kost under uppväxten kanske? Den kroppsliga uppväxt som verkar ha skett alldeles runt hörnet! Eller för att vara tydlig, i går!

Nej destiny, väx upp inte bara kroppsligt och skaffa dig också erfarenhet så kommer du också att begripa.

mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो

Hjärtat

av Coppertail @, Perch mountain, måndag, mars 22, 2010, 08:51 (5152 dagar sedan) @ S-B A-son

Att jämföra två så olika båtar som Melges 24 och IW31 tyder på, ja ... brist på proteinrik kost under uppväxten kanske?
mvh Sven-Barry

Hahaha!

--
Alea iacta est!

Avatar

Rena idiotin

av morpheus, söndag, mars 21, 2010, 12:00 (5153 dagar sedan) @ destiny

Undrar om du har tänkt igenom ordentligt? En Melges 24 är en ren racer, och är lämpad för 4 eller 5 personer! Absolut en leksak som du skriver. Och hur många är det som kan dra ihop dessa kompisar varje gång man vill ut och segla?

En IW 31 är mer en livsstil där man klarar sig ensam utan en drös med folk i sittbrunnen. Bägge båttyperna har sin plats i tillvaron och tarvliga kommentarer anser jag bör nonchaleras totalt.

Rena idiotin

av ole, söndag, mars 21, 2010, 00:52 (5154 dagar sedan) @ destiny

hemmagjord inredning kan va bättre än varvsbyggt.......

Man bor nog mycket bättre i IW'n än i en Melges 24....

Dom täcker helt enkelt olika behov.

fin, dyr "gammal" båt.....

av Tomas E @, tisdag, mars 23, 2010, 14:42 (5151 dagar sedan) @ ole

Vilken båt!

Hoppas att killen hann segla den innan han blev tvungen att sälja.

Han ska sätta ut en annons i Tyskland så är den såld på en vecka.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

Avatar

fin, dyr "gammal" båt.....

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, tisdag, mars 23, 2010, 17:28 (5151 dagar sedan) @ Tomas E

Nej. Den går inte att sälja den. Och att göra den så där fin är skitdumt, vilken idiot som gjorde det. Sen ljög han dessutom att det var bra gjort.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

fin, dyr "gammal" båt.....

av Filip2, tisdag, mars 23, 2010, 18:08 (5151 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Nej. Den går inte att sälja den. Och att göra den så där fin är skitdumt, vilken idiot som gjorde det. Sen ljög han dessutom att det var bra gjort.

Antar du menar mej som skitdum (och alla möjliga andra okväden) som du påstått i inlägg efter inlägg...lägg ner den verksamheten och väx upp.
Som jag skrivit i många inlägg...heder åt dom som vill rusta och bibehålla gamla båtar

Avatar

fin, dyr "gammal" båt.....

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, tisdag, mars 23, 2010, 19:36 (5151 dagar sedan) @ Filip2

Det var faktiskt en annan skribent jag tänkte på. Fattar du väl.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

fin, dyr "gammal" båt.....

av Filip2, tisdag, mars 23, 2010, 20:51 (5151 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Det var faktiskt en annan skribent jag tänkte på. Fattar du väl.

Hur ska jag veta det... när du skriver jag är blåst och borde ställa upp i en tävling och annat skit, dessutom insinuera att jag är destiny? Du kan inte ens svara på varför du går på person istället för sak.
Fattar inte varför du anser dej ha rätten att skriva vad som helst och sen skämta bort det och skriva att det var ironi...Snack snack och åter skitsnack och stor portion feghet skulle jag säga. Väx upp och ta lite ansvar för vad du skriver

Avatar

fin, dyr "gammal" båt.....

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, onsdag, mars 24, 2010, 20:27 (5150 dagar sedan) @ Filip2

Väx upp. Jag har redan nått min maxlängd, växer icke mer.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

fin, dyr "gammal" båt.....

av Filip2, onsdag, mars 24, 2010, 20:40 (5150 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Väx upp. Jag har redan nått min maxlängd, växer icke mer.

Har märkt det och inte kom du särskilt högt..det har ju framkommit tydligt av dina inlägg...men men alla kan växa som person även i sena år.

Avatar

fin, dyr "gammal" båt.....

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, torsdag, mars 25, 2010, 10:36 (5149 dagar sedan) @ Filip2

Nej. Inte du. Dig finns det tyvärr inget hopp för. :-D

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

fin, dyr "gammal" båt.....

av Filip2, torsdag, mars 25, 2010, 19:08 (5149 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Nej. Inte du. Dig finns det tyvärr inget hopp för. :-D

Har du inget vettigare för dej en att angripa folk??

Avatar

fin, dyr "gammal" båt.....

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, torsdag, mars 25, 2010, 21:51 (5149 dagar sedan) @ Filip2

Tog du åt dig?
Vem är det som skriver att jag ska växa upp? Surt sågspån.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

fin, dyr "gammal" båt.....

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, torsdag, mars 25, 2010, 21:57 (5149 dagar sedan) @ Filip2

Väx upp. Jag har redan nått min maxlängd, växer icke mer.


Har märkt det och inte kom du särskilt högt..det har ju framkommit tydligt av dina inlägg...men men alla kan växa som person även i sena år.

Jag har skrivit många vettiga inlägg både här och på andra forum. Och även idiotiska svar till idiotiska påståenden.
Men du Filip2... Jag har aldrig sett dig skriva ett enda inlägg nånstans som har haft nåt att tillföra nånting. Enbart tomt dösnack. Du kan inte ens skriva dumheter som Destiny. Han är ett geni i jämförelse.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

fin, dyr "gammal" båt.....

av Filip2, torsdag, mars 25, 2010, 22:07 (5149 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Väx upp. Jag har redan nått min maxlängd, växer icke mer.


Har märkt det och inte kom du särskilt högt..det har ju framkommit tydligt av dina inlägg...men men alla kan växa som person även i sena år.


Jag har skrivit många vettiga inlägg både här och på andra forum. Och även idiotiska svar till idiotiska påståenden.
Men du Filip2... Jag har aldrig sett dig skriva ett enda inlägg nånstans som har haft nåt att tillföra nånting. Enbart tomt dösnack. Du kan inte ens skriva dumheter som Destiny. Han är ett geni i jämförelse.

Gå ut och plocka vitsippor och lugna ner dej:-D. Mobbare o messerschmittar är inte roliga..eller hur?

Avatar

Men Ljusne

av Pinja @, Västerås, torsdag, mars 25, 2010, 22:09 (5149 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Vad är det med dig. Låt battingen hållas. Håller vi på så här kommer aldrig de avtroppade gammelplankisterna tillbaka.

Pinja

RSS-feed av trådar
powered by my little forum