Avatar

Pinnar kallades benbitar för att kunna fälla Quick för mord.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, torsdag, april 08, 2010, 09:17 (5140 dagar sedan)

Tpmas Quick fälldes för ett av morden med hjälp av ett par träbitar som kallades för benbitar. Jag brukar ibland fundera på hur man kan göra med teknisk bevisning. Om polisen skulle säga att "ditt DNA finns på mordvapnet, fast du påstår att du var i London under mordnatten, det är lika bra att du erkänner"...
Vem skulle kunna säga emot sån teknisk bevisning? Tar de ett dnaprov är det ju sen hur enkelt som helst att kleta lite av samma dna på en kniv Polisen kan väl göra vad de vill. Och gör det också ibland.

Tror ni Quick är skyldig till allt han dömts för, oskyldigt dömd till alla morden, eller skyldig till ett eller fler och oskyldig till ett antal? Hur är ert förtroende för svenska mordutredare? Jag kommer att tänka på öststaterna när jag tänker på denna utredning, man gör vad som helst för att fuska ihop bevis. Knarka ner den åtalade så han bara lallade med och sa ja och amen var ju väldigt finurligt...

Är det en eller flera verkliga mördare som skrattat gott under åren? Man kan ju fundera om mördaren finns bland de som ansträngt sig så enormt att fälla Quick på falska grunder?

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Pinnar kallades benbitar för att kunna fälla Quick för mord.

av Håkan, Göteborg, torsdag, april 08, 2010, 11:28 (5140 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Det lär inte vara möjligt att få någon av alla de poliser och åklagare och experter som gjort bort sig att medge detta. De kommer att slingra sig och skylla på andra och vägra svara på frågor, prestigen går före allt annat.

Håkan

Pinnar kallades benbitar för att kunna fälla Quick för mord.

av Walter Mitty, torsdag, april 08, 2010, 12:39 (5140 dagar sedan) @ Håkan

Det lär inte vara möjligt att få någon av alla de poliser och åklagare och experter som gjort bort sig att medge detta. De kommer att slingra sig och skylla på andra och vägra svara på frågor, prestigen går före allt annat.


Jag har hört att så är det med experter.

Walter
anti-expert

van der Kvasts eget fall...

av cptn G, torsdag, april 08, 2010, 14:36 (5140 dagar sedan) @ Walter Mitty

I och för sig är Q en galning, men en ofarlig sådan och det visste man om. Därför var det rätt enkelt att utse honom till syndabocken, bara de s k vetenskapliga tyckandena blev snyggt formulerade.

Manipulationer är just det som skedde vid konfrontationerna vid de s k brottplatserna med Q. Och med hur många andra oslyldigt fängslade?. Alltså manipulationer avsedda att vilseleda. Oavsett de kommer från Q eller samhällets stöttepelare.
Skillnaden är inte stor på de olika sidorna (brottsling/rättskipare) av människosläktets dårskap och tillkortakommanden. van der Kvast (stavn?) har verkligen gjort bort sig. Inte bara han. Psykologer och terapeuter ingår i sataniska gänget som letar fram sina offer att göra karriär på. I detta fall Q. Jämför med rättsläkarna och styckmordet på horan.
Inte roligt att avsluta sina "fina" karriärer på det snöpliga sättet. Men rätt åt dom är det.

Hur kan vi få Dawid Isac fri, är årets samvetsfråga?

cptn på G

Avatar

Dawit Isaak...

av Håkan, Göteborg, torsdag, april 08, 2010, 16:28 (5140 dagar sedan) @ cptn G

...är ett så kallat diplomatiskt problem, som jag har förstått det är det omöjligt för svenska regeringen att tvinga Eritrea till frigivning eftersom han har dubbla medborgarskap. Svenskt, och Eritreanskt.
Hade han enbart haft svenskt medborgarskap gissar jag att han aldrig ens fängslats, eller åtminstone bara för att därefter direkt utvisas till Sverige.
Jag tror i och för sig att regeringen gör en hel del via de diplomatiska kanalerna, men man kan undra om de kommer att få honom fri, jag tvivlar.

Det finns mängder av liknande fall i hela världen, och man blir både förbannad och uppgiven av att tänka på det.

Håkan

Avatar

van der Kwasts eget fall...

av Arne w @, Dalarna, torsdag, april 08, 2010, 16:41 (5140 dagar sedan) @ cptn G

Jag vill minnas att en våra mer kända kriminalförfattare (G W Persson, Guillo el likn.) i en av sina böcker hade en bedrövlig åklagare som han döpt till von Schyffel. :-D :-D

--
Pensionär 10 meter från vattnet - numera utan båt.

Pinnar kallades benbitar för att kunna fälla Quick för mord.

av Filip2, fredag, april 09, 2010, 20:18 (5138 dagar sedan) @ Håkan

Vem som helst kan bli anklagad för vad som helst och åklagare kan påstå vad dom tror och vill..Det som skrämmer mej är att den kände "stjärn" advokaten Claes Borgström har försvarat Qvick och glidit igenom rättegångarna på en räkmacka och troligtvis tagit ordentligt betalt utan att ifrågasätta eller prestera något...antar han hade någon sort idiologisk aspekt på det..det visar sej ju med vad som kommer fram idag...i själva verket har han sett till att Qvick blivit dömd.....så uruselt som Borgström agerat är en en rättskandal....honom skulle jag aldrig anlita.

RSS-feed av trådar
powered by my little forum