Avatar

Nostalgin var bättre förr...

av Håkan, Göteborg, torsdag, september 14, 2017, 17:55 (2410 dagar sedan)

...är en oneliner jag ibland använder mig av och när jag läste denna korta text av Ian Wachtmeister blev den lite mer på riktigt.

https://detgodasamhallet.com/2017/09/14/tillrackligt-erfaren/#more-9375

Jag såg på den tiden de som benämndes Greven och Betjänten som rena stollar som bara störde det i övrigt seriösa demokratiska sätt som svensk politik fungerade på - men med nostalgins skimmer och med de senaste årens allt mer absurda politiska landskap (tänk Salvador Dali som illustration) ser jag det mer som en tidig indikation om vad som komma skulle.

I dag har vi SD i en motsvarande roll men med demokratiskt erhållen tyngd bakom sig och det blir allt mindre meningsfullt att hänvisa till deras rötter från trettiotalet och fyrtiotalet hur vedervärdig den tiden än var.

Väljarna bestämmer, det är demokratins grund. Om väljarna bestämmer "fel" får man söka orsakerna till det om man vill att valet fyra år senare ska bli "rätt".

Hittills verkar inget parti ha begripit varför de som grupp backar och att SD går framåt, jag undrar när verkligheten går upp för dem.

Det finns knappt en text någonstans, i dagspress eller på ledarsidor eller debattsidor eller på alternativa media av olika slag, som inte med referens till sakligt kontrollerbara fakta skildrar ett samhälle i sammanbrott, detta i viss dagspress och i statsstödda media ganska återhållsamt skildrat men det finns där.

Det som skrivs i kommentarsfältet på den länkade sidan är delvis värt att läsa och fundera på också.

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum