Avatar

Theresa

av Pinja @, Västerås, fredag, september 22, 2017, 21:19 (2406 dagar sedan)

Jag råkade se Theresa Mays tal från Florens idag. På något vis kändes det som om historiens vingslag rörde vid mig. Jag tror att EU i sin nuvarande form har framtiden bakom sig. England är och har varit västvärldens ledande land och trendsättare. Så är det nu också tror jag.

https://youtu.be/lUFpahcEOX8


talet börjar vid ca 36:45


Pinja

Avatar

Theresa

av Håkan, Göteborg, lördag, september 23, 2017, 09:42 (2406 dagar sedan) @ Pinja

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg med bild på ett monster till kryssningsfartyg, Pinja, besökte jag detta i torsdags i Rotterdam.

På hotellrummet på onsdag kväll innan sovdags råkade jag se hennes tal i FN via BBC News eller vad det heter, och det var av samma slag - proffsigt och innehållsrikt.

En fundering lite vid sidan av är att det är länge sedan något liknande framfördes av någon politiker i Sverige - den inhemska samtiden är just sådan, hemsk.

Men jag ser framtiden för EU på liknande sätt som jag tror du ser den Pinja, och som jag tror Theresa ser det, en uppluckrad union där de nationer som har ekonomier och inhemska självbärande strukturer blir kärnan och resten allt mer beroende och med allt mer minskande inflytande.

Balansgången blir att förhindra ett upprepande av Europas historia, om man säger så.

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum