Avatar

Jag nämnde ETC...

av Håkan, Göteborg, söndag, februari 04, 2018, 18:37 (2263 dagar sedan)

...i en tråd nyss, som ett exempel på sidor där det trots avsändarens hemvist inom vänstern och en del gästskribenter med språk som inte ändrats på hundra år också finns tänkvärda saker att läsa och fundera över, på ett positivt sätt alltså.

Den här artikeln är en sådan, och den gav mig en del nya tankar om det här med sextimmarsdag med åttatimmarslön.

https://www.etc.se/inrikes/stina-jobbar-sex-timmar-med-full-lon

Så som det beskrivs har uppdragsgivaren, i det här fallet en kommunal förvaltning med anställda medarbetare, börjat "använda" sina anställda på ett liknande sätt som min uppdragsgivare använder mig.

Jag får visserligen inte betalt för timmar jag inte redovisar som arbetstid i mina fakturor, men jag har å andra sidan ingen stämpelklocka (hur många av dagens läsare här på upa har använt en sådan?) och jag förväntas därför ha ett ständigt engagemang i de projekt som pågår och som jag är inblandad i, också utöver de fakturerade timmarna.

Jag kan ana början till en förändring, att anställda förväntas bli mer som konsulter där också den tid de inte är på jobbet ska ägnas åt jobbet, på ett mer diffust sätt men där det ändå är resultatet av vad de är anställda för att göra som ska göras allt bättre.

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum