Avatar

Kvartal

av Håkan, Göteborg, lördag, februari 04, 2023, 14:20 (52 dagar sedan)

Alltså nätpublikationen, är sedan en tid delvis bakom prenumerationsvägg.

Inget att säga om det, det är en privat verksamhet och inom de gränser Svea Rikes Lag sätter gör de vad de vill och alla andra kan välja hur de vill göra.

Men, de metoder de använder för att locka prenumeranter är enligt mig ovärdiga just den sorts publikation de säger sig vara, en opinionsbildande och aktuell samhälldebattpublikation med syfte att belysa olika frågor och att låta alla komma till tals, och att läsare och lyssnare uppmanas att alltid tänka själva.

Snudd på alla artiklar är låsta, men man kan alltid läsa rubrik och ibland ganska långt in i artikeln innan texten blir suddig och försvinner - i stället för att enbart visa rubriken på hemsidan i en lista över artiklar som finns.
Välkänt reklamtrick riktat mot det undermedvetna, lite som en cliffhanger.

Men mer provokativt är de poddar, eller samtal med olika människor, som fortfarande är öppna men bara delvis.

Fram till i går har det fungerat så att samtalet (efter skapligt lång tid) avslutas för ickeprenumeranter, men fortsätter med ytterligare intressanta saker för prenumeranter.
Smart, men låt gå.

Men när jag i går lyssnade på samtalet med Chang Frick hade de skärpt metoden - i stället för att kunna lyssna på frågor och också svaren blev det ungefär mitt i programtiden ett avbrott efter en mycket intressant fråga, om de rysslandskopplingar som Frick har haft.

Dvs programledaren säger att det endast är prenumeranter som får ta del av vad Frick säger, men att icke prenumeranter kommer in i en senare del av samtalet efter ett kort reklamavbrott.
Så sker också, och samtalet handlar nu om andra saker.

Det är att använda cliffhangermetoden väl sniket enligt mig, vad tycker andra?

Som en kul detalj dessutom, blir man prenumerant slipper man reklamen säger programledaren.
Det är alltså enligt Kvartalredaktionen något ont man kan slippa ifrån...vad säger de som betalar för att få in sin reklam om det månntro...

Håkan

RSS-feed av trådar
powered by my little forum