Avatar

Bondfångeri

av Håkan, Göteborg, fredag, maj 14, 2010, 22:10 (5117 dagar sedan)

Läser en bok jag läst förr flera gånger och kom på att jag skall berätta om en rolig skojare som det berättas om på ett ställe i boken.

London på femtiotalet, i East End höll en man som kallde sig "Prince Monolulu" till på marknader och påstod till gravida kvinnor att han hade förmågan att förutse barnets kön. Pengarna tillbaka garanterades om hans förutsägelse skulle visa sig vara fel.
Många gick på detta och betalade den shilling det kostade, en ganska obetydlig summa även på den tiden, och förutom den muntliga förutsägelsen skrev han den också på en lapp och lade i ett kuvert som förseglades och den som fått förutsägelsen signerade kuvertet över förseglingen varefter Prince Monolulu behöll kuvertet tills barnet var fött.

Någon som redan nu inser vilket skojeri detta var?
Men det blir bättre, Prince Monolulu hade hittat på en riktigt bra twist på tricket.

De som födde ett "felaktigt" barn brydde sig ofta inte om att leta reda på Prince Monolulu, men de som gjorde det blev alltid överraskade då deras kuvert öppnades och det visade sig att Prince Monolulu faktiskt hade rätt...

Någon som kan berätta något annat roligt bondfångeritrick ur verkligheten? Jag vet att det finns ett trick att växla pengar, så att offret först i efterhand inser att han lämnat ifrån sig mer än han fått, som en del skojare körde med i Amerika under Vilda Västernepoken, men jag kommer inte ihåg hur tricket gjordes.
Det är alltså inte utbytestricket av pengapaketen i "The Sting" jag menar, fast det är snyggt det också men kan knappast ha funkat på riktigt...

Håkan
skojarwannabe

Avatar

Bondfångeri

av Seawolf @, lördag, maj 15, 2010, 07:25 (5116 dagar sedan) @ Håkan

En skojare i Skaraborg hade en gammal häst. Han arrangerade ett lotteri med hästen som vinst. Kort efter dragningen när vinnare kom för att hämta hästen, hade den dött. Han fick då tillbaka pengarna - för lotten.

(Med hälsningar från ruffen. OBS, fören utåt för att inte få in vågor i aktern...)
[image]

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."

Avatar

Bondfångeri

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, lördag, maj 15, 2010, 10:50 (5116 dagar sedan) @ Seawolf

Man kommer ju osökt att tänka på sol och våraren Gustaf Raskenstam, som lurade av ett stort antal kvinnor deras besparingar föregivande dem äktenskapslöfte!

SoV är ju inte att betrakta som klassiskt bondfångeri, men nog är det närbesläktat!

Läste i tidningen idag om en 22-åring från Stenungssund, som lurat av kreti och pleti stora beloppp genom bedrägerier och förfalskningar. http://www.gp.se/nyheter/bohuslan/1.369778-22-aring-lurade-till-sig-miljonbelopp

Sen har vi ju bankerna, men det är för stort och allvarligt att kallas bondfångeri!

mvh Sven-Bar(r)y

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो

Avatar

Bondfångeri

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, lördag, maj 15, 2010, 10:56 (5116 dagar sedan) @ Seawolf

Nyss sa de på tv4 nåt om George Riedel och den enorma visskatt han är upphov till, de tänker då förstås alla Astrid Lindgrens texter han påstår sig skrivit musiken till. Men va fan, det var Astrid själv som gjorde melodierna och utan komp sjöng dem för Riddel, hon kunde inte spela nåt instrument, sen hade han värsta räkmackan att hitta på lämpliga grundackord till melodierna, det kunde en dresserad apa gjort lika bra.
Att komponera melodin är det svåra, och det gjorde Astrid Lindgren.
Allan Edvall skrev låtar på samma sätt, sjöng dem för de som kunde traktera instrument och sätta ackord till det hela.

Hur många fantastiska barnvisor har Riddel gjort sen Astrid tog semester?

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

RSS-feed av trådar
powered by my little forum