Inga pikar för.....

av cptn G, onsdag, maj 26, 2010, 10:55 (5105 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Nu var det så att pulpiten skulle köras till rostfria Per, så cptn var spiknykter. Vanas makt att ta stöd på räcket, som jag monterat loss, var för stor.

Tog igen det igår med SM.

Nyss ringde rostfria Per att plupiten är klar. Otroligt, lämnade i måndags vid 17-tiden. Lämnade åsså livflotteställningen att kortas på alla ledder så flotten ligger still. Det glappade upp till 85 mm. Det blir till nästa vecka sa han, men med den takten kan det gå fort. Imponerande.

Om plurret. Min första tanke var att hålla koll på vattenytan så jag simmade uppåt. Detta p g av att min vän Bo A drunknade i Nynäshamn vid sin båt. Visst satt dom och söp och Bosse skulle pinka över relingen. Han simmade neråt och hittades på 8 m djup. Trist.

cptn har öskar för snabba och säkra pink i sittbrunn.

Om jag haft självuppblåsbara västen på och den löst ut som den ska, då hade det varit betydligt marigare att ta sig upp på bom o båten med den ballongen framför kroppen. Och högernävan med soppåse och verktyg samt dyrbronset i vänsternävan. Märkligt att jag höll i grejerna och fick ombord dom.

ljusne, prova dina västar (funktionstest = bada) och köp nya patroner mm. Om det är en utlösare med salttablett så MÅSTE den bytas eftersom den på alla år tagit upp massa fukt och ev mist sin smältande funktion. Även med tryckutlösare ska mekanismen bytas enligt schema.

Det där med väst och att klättra upp i livflotte är inte lätt. Har provat i bassäng med alla sjökläder och väst på. I stort sätt kommer inte en person med stor byst eller stor mage upp utan hjälp från nån i flotten. Även en slank person måste ta sig upp på första försöket för att det är så svårt att man mattar ut sig snabbt. Man måste veta tekniken och det omfattar så många moment som ska tränas in, att det blir för mycket att skriva om här.

Gå på kurs, hoppa i och prova.

Morsning / cptn G
-säkert osäker

PS Tummetott bättre


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum